Atraktivní a stále populárnější sushi ... gastronomická kouzla ze země vycházejícího slunce.
Naučte se správně připravit tento nejznámější japonský pokrm. Na našem kurzu vaření Vás naučíme krok po kroku, jak tuto pochoutku připravit.
Celým zážitkem Vás provede přední česká japanoložka a autorka několika kuchařek paní Kristina Kopáčková a pod jejím vedením se naučíte připravovat například pokrmy z marinovaného tuňáka Tataki. Perfektně ovládnete přípravu pravé sushi rýže a osvojíte si rolování Maki, Nigiri či Temaki rolek. Zvládnete i přípravu polévky Misoširu.
Kurz vaření na přípravu Sushi zahájíte uvítacím drinkem. Seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů a instruktor Vám názorně ukáže a vysvětlí jak se vaří každý chod kurzu. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.
Menu:
Tataki (marinovaný tuňák)
Skládaná vaječná omeleta
Sushi – Maki, Nigiri, Uramaki
Kalifornská rolka
Inari - taštičky
Šitaké salát
Misoširu (polévka s tófu, řasou furu-wakame a miso pastou)
Zmrzlina z čaje MATCHA s kakaovými boby
4 - 5 hodin
1 -16 osob
bez zvláštních požadavků
celoročně
ne
mírná
mírná
bez omezení
Kurz je veden přední českou japonoložkou a filozofkou paní PHDr. Kristinou Kopáčkovou, milovnicí japonské kuchyně, autorkou několika japonských kuchařek a průvodců japonskou gastronomií. Paní Kopáčková je také majitelkou známé cestovní kanceláře Hana Tour Japan Travel.
Zeptejte se...