Patříte k těm, kteří s kouskem čokolády na jazyku ztrácí pevnou půdu pod nohama? Tak právě pro Vás je tento výjimečný zážitkový kurz určen.
Na zážitkoém kurzu se pod taktovkou nejuznávanějších cukrářů naučíte spoustu triků, nevšedních kombinací a postupů při výrobě domácích bonbonů, dezertů, pralinek, dortů a jiných delikates. Mimo jiné se také dozvíte, jak ten příběh čokolády vlastně začal a co nás na ní tak baví.
Na výběr máte několik kurzů:
1.) Francouzský dort plný čokolády - Mandlový korpus, Ganache čokoládový krém, Čokoládové ozdoby (výsledkem bude perfektně zarovnaný dort)
2.) Nugátovo griliášový dort a ozdoby z karamelu - Ořechový korpus, Nugátovo - čokoládový krém – výuka našlehávání těžkého krému, Griliáš, Horký karamel – tvarování ozdob, pavučin a dekorací
Kurzy se mohou v průběhu roku měnit a vypisovat další s novými recepty ...
4 - 5 hodin
1 - 16 osob
bez zvláštních požadavků
celoročně
ne
mírná
mírná
bez omezení
Kurz vede:
Hana Konečná. Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. Poté pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA ***** nebo
Pavlína Berzsiová. Pavlína je velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové. Věnuje se pedagogické činnosti a předává své zkušenosti žákům z gastronomických škol. Kromě práce se studenty doposud vydala 7 vlastních kuchařek a její medaile z domácích i zahraničních soutěží byste těžko spočítali:-). Podílí se na realizaci televizního pořadu Tescoma s chutí a také pracuje jako foodstylista.
Zeptejte se...