Tlak devíti atmosfér, sedm gramů kávy, 30 sekund extrakce na vytvoření jednoho šálku espressa! Naučte se vychutnat vůni a chuť kávy v maximální možné intenzitě. Pochopte malý zázrak chemie a fyziky, který je stejně tak uměním, jako vědou.
Kurz je zaměřen na všechny kdo kávu milují a chtějí se o ní dozvědět více. Obsahem kurzu je cesta kávy z plantáže až po šálek dokonale připravené kávy. Dozvíte se mnoho zajímavých informací z oblasti botaniky, výrobního procesu, obchodu s kávou, pražení a balení a samozřejmě správné a profesionální přípravy včetně kávových specialit.
Budete mít možnost naučit se přípravu perfektního espressa i kávových specialit jako jsou například cappuccino, Latte Macchiato nebo kávy s alkoholem. Dáme vám tipy jak připravit kávu u vás doma a okouzlit tím vaše přátelé a známé.
6 - 7 hodin
1 - 14 osob
bez zvláštních požadavků
celoročně (převážně soboty)
ne
mírná
mírná
bez omezení
Kurz je veden baristou Tomášem Komberecem (pracuje jako barista od roku 2003 ve společnosti LE PATIO INTERNATIONAL) a lektorem Jaroslavem Rychtářem.
Zeptejte se...