Kulinářské zážitky

Kurz: Studená kuchyně

4.5/5

Místa zážitku

Tagy

Kurzy vařeníKurzyPro kliďaseMiluji jídlo a pití

Připravte si sami silvestrovský raut jako od profesionála!
Staňte se mistry studené kuchyně.

Popis zážitku

Lekci zahájíte uvítacím drinkem, který Vás naučíme namíchat. Seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor názorně ukáže a vysvětlí jak se vaří každý chod lekce. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.
Naučíte se připravit studené pohoštění, naaranžovat studenou mísu, přeleštit výrobky aspikem tak, aby zůstaly dlouho svěží a vypadaly lákavě. Také si sami připravíte raut jako od profesionála. Své výrobky si samozřejmě můžete odnést domů.
V kurzu se také můžete naučit mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionálové. Například vykostit kuře na roládu, připravit paštiku ve vodní lázni, pracovat s želatinou a karamelem, připravit odpalované těsto, zásady zdobení studených mís a přípravy rautového stolu, či jak využít ovoce ve studené kuchyni.
Příklady jídel které se mohou v takovém kurzu připravovat (terina z rybí pěny, kuřecí rolády plněné na mnoho způsobů, provensálská paštika z kachních jater, saláty s různými dresinky, omáčky k masům a chuťovkám, profiteroly - minivětrníky plněné pěnou z modrého sýra)


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • kurz přípravy studené kuchyně
  • nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz
  • zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno)
  • lekci stolování a aranžování pokrmů (10 – 15 minut)
  • návštěvu sommeliéra a ochutnávku několika druhů vín
  • doporučení sommeliéra jaké víno k jednotlivým pokrmům podávat
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu
  • průběžný a závěrečný úklid ateliéru (klient neuklízí)

Podmínky


Doba trvání

4 až 5 hodin


Počet osob

1, 2 osoby


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

V Praze kurz vede Dušan Svoboda. Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Nataša - 17. 9. 2019 (14:12)
Chtěli bychom udělat kurz studené kuchyně na naší gastro škole.
Eldorado - 17. 9. 2019 (14:31)
Dobrý den, na náš email info@netradicnizazitky.cz nám prosím pošlete bližší údaje (kdy, pro kolik osob, v jakém rozsahu ....) a my se s vámi spojíme s cenovou kalkulací.
Šárka Rafajová - 21. 10. 2018 (08:13)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy jsou kurzy a zdali nejsou i Brně, děkuji
Eldorado - 21. 10. 2018 (08:44)
Dobrý den, nejbližší termín je 5.11.2018 v 16:00. V Brně aktuálně tento kurz nemáme.
Praha
od 2 900 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin
2 900 Kč
2 osoby, 4 - 5 hodin
5 800 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Kurz vaření: Steak a Ratatouille
5/5
Kurz vaření: Steak a Ratatouille
od 2 900 Kč
Kurz vaření: Ryby a dary moře
5/5
Kurz vaření: Ryby a dary moře
od 2 900 Kč
Kuchař do domu
4.5/5
Kuchař do domu
od 4 390 Kč
Vaření s šéfkuchařem
5/5
Vaření s šéfkuchařem
od 2 900 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz