Připravte si silvestrovský raut jako od profesionála!
Staňte se mistry studené kuchyně a oslňte sebe i hosty.
Kurz studené kuchyně zahájíte uvítacím drinkem a seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor názorně ukáže a vysvětlí jak se vaří každý chod kurzu. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.
Naučíte se připravit studené pohoštění tak, aby vydrželo a vypadlo co nejlépe. Také si sami připravíte raut jako od profesionála. Své výrobky si samozřejmě můžete odnést domů.
V kurzu se také můžete naučit mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionálové. Například vymixovat hladkou rybí pěnu, připravit paštiku a teriny ve vodní lázni, pracovat s potravinářskou folií i formami, stanovit vhodné časy nutné k zatuhnutí, či jak využít ovoce ve studené kuchyni...
Menu:
Rybí terina plněná špenátem s koprovým dipem a lososovým kaviárem,
Provensálská paštika z kachních jater s brusinkovou omáčkou,
Kuřecí galantýna plněná anglickou slaninou a bylinkami, sweet-chilli omáčka,
Kanapky: Pěna z modrého sýra, vlašský ořech, hroznové víno, Pěna z uzeného lososa s koprem a lososovým kaviárem, Šunková pěna, Kanapka z konfitovaného bůčku s hořčicí a kyselou okurkou
Menu se může v průběhu roku měnit a vypisovat i další s novými recepty ...
4 až 5 hodin
1 -16 osob
bez zvláštních požadavků
celoročně
ne
mírná
mírná
bez omezení
V Praze kurz vede Dušan Svoboda. Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Zeptejte se...