Kurz: Čokoláda

5/5

Patříte k těm, kteří s kouskem čokolády na jazyku ztrácí pevnou půdu pod nohama? Tak právě pro Vás je tento výjimečný zážitek určen.

Popis zážitku

Pod taktovkou nejuznávanějších cukrářů se naučíte spoustu triků, nevšedních kombinací a postupů při výrobě domácích bonbonů, pralinek, dortů a jiných delikates. Mimo jiné se také dozvíte, jak ten příběh čokolády vlastně začal a co nás na ní tak baví.

Na výběr máte několik kurzů:
1.) Francouzský dort plný čokolády - Mandlový korpus, Ganache čokoládový krém, Čokoládové ozdoby (výsledkem bude perfektně zarovnaný dort)
2.) Nugátovo griliášový dort a ozdoby z karamelu - Ořechový korpus, Nugátovo - čokoládový krém – výuka našlehávání těžkého krému, Griliáš, Horký karamel – tvarování ozdob, pavučin a dekorací
Kurzy se mohou v průběhu roku měnit a vypisovat další s novými recepty ...


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • suroviny a jejich předpřípravu na kurz
  • kurz přípravy čokoládových delikates
  • zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno)
  • aranžování
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin


Počet osob

1 - 16 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

Kurz vede:
Hana Konečná. Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. Poté pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA ***** nebo
Pavlína Berzsiová. Pavlína je velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové. Věnuje se pedagogické činnosti a předává své zkušenosti žákům z gastronomických škol. Kromě práce se studenty doposud vydala 7 vlastních kuchařek a její medaile z domácích i zahraničních soutěží byste těžko spočítali:-). Podílí se na realizaci televizního pořadu Tescoma s chutí a také pracuje jako foodstylista.


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Zampachova - 05. 2. 2023 (08:16)
Je tento kurz aktuální a cena děkuji
Eldorado - 06. 2. 2023 (08:56)
Dobrý den, ano je. Aktuálně je vypsaný FRANCOUZSKÝ DORT na 1.4.2023 v 10:00.
Zuzka - 06. 11. 2019 (10:50)
dobrý den, uvažuji, že daruji tento kurz jako dárek, jsou známy nějaké termíny pro rok 2020? jsou tyto kurzy o víkendu nebo i v týdnu? Děkuji za informaci
Eldorado - 06. 11. 2019 (11:19)
Dobrý den, většina termínů je ve všední den od 16:00. Aktuálně máme vypsány teto kurzy a termíny: Francouzský dort - plný čokolády 9.11.2019 v 10:00 a pak 14.3.2020 v 10:00 (Mandlový korpus, Ganache čokoládový krém, Čokoládové ozdoby, Výsledkem bude perfektně zarovnaný dort), Cukroví a polevy - BOŽSKÉ CHUTĚ KRÉMŮ 26.11.2019 (Žloutkové piškotky, Třené linecké cukroví, Išlské dortíčky, Lanýžové koláčky, Košíčky s marcipánem a švestkovou náplní). Dále jsou k dispozici ještě letos kurzy na Macarons a vánoční cukrový + se připravuje kurz Nugátovo griliášový dort a ozdoby z karamelu (Ořechový korpus – vhodný na dorty, řezy, rolády, Nugátovo - čokoládový krém – výuka našlehávání těžkého krému, Griliáš, Stříkaní hladkou cukrářskou trubičkou – technika „lístkování“, Horký karamel – tvarování ozdob, pavučin a dekorací) ... vybere si tedy opravdu každý. Další tématické kurzy budou vypsány po novém roce.
Lenka Zítková - 16. 7. 2017 (15:14)
Dobrý den, kdy bude další kurz? Vypsal se už nějaký kurz? Nejsou k dispozici žádné info předchozích účasníků, fotky apod. Děkuji za odpověď, Lenka Zítková
Eldorado - 17. 7. 2017 (09:25)
Dobrý den, fotogalerii máte nad touto diskuzí :-). Termíny, jejich obsazenost a složení se neustále mění, proto to zde nezveřejňujeme a držitelé poukazů si pak zavolají na infolinku (dle instrukcí v dárkovém balení) a tam dostanou ty nejaktuálnější informace. Nicméně pro vaši představu jsou aktuálně vypsané a volné tyto termíny: PRAHA - 4.10.2017 - Čokoládové pralinky a Makronky, 24.10.2017 - Francouzský dort,,,, BRNO - 10.10.2017 Dorty - základní postupy, 17.10.2017 a 12.11.2017 Bonbony a čokoládové lanýže, 12.12.2017 Fenomén čokoláda (Čokoládové lanýže, Belgické pralinky, Brownies).
Praha
od 3 300 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin
3 300 Kč
2 osoby, 4 - 5 hodin
6 600 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Barman jen pro Vás
4.5/5
Barman jen pro Vás
od 27 990 Kč
Barmanem na zkoušku
4.5/5
Barmanem na zkoušku
od 4 890 Kč
Barmanský kurz
4.5/5
Barmanský kurz
od 4 890 Kč
Kurz: Studená kuchyně
4.5/5
Kurz: Studená kuchyně
od 3 300 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz