Kulinářské zážitky

Kurz: Čokoláda

5/5

Místa zážitku

Tagy

Kurzy vařeníKurzyPro kliďaseMiluji jídlo a pití

Patříte k těm, kteří s kouskem čokolády na jazyku ztrácí pevnou půdu pod nohama? Tak právě pro Vás je tento výjimečný zážitek určen.

Popis zážitku

Pod taktovkou nejuznávanějších cukrářů se naučíte spoustu triků, nevšedních kombinací a postupů při výrobě domácích bonbonů, pralinek, sušenek a makronek. Mimo jiné se také dozvíte, jak ten příběh čokolády vlastně začal a co nás na ní tak baví.
V kurzu budete připravovat například ručně vyráběné čokoládové pralinky a bonbony plněné pravým francouzským šlehačkovo - čokoládovým kréme Ganache, čokoládové lanýže, makronky z mandlové mouky ...


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • kurz přípravy čokoládových delikates
  • nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz
  • zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno)
  • lekci aranžování čokolády (10 – 15 minut)
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu
  • průběžný a závěrečný úklid ateliéru (klient neuklízí)

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin


Počet osob

1 - 12 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

Kurz vede:
Hana Konečná. Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. Poté pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA ***** nebo
Pavlína Berzsiová. Pavlína je velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové. Věnuje se pedagogické činnosti a předává své zkušenosti žákům z gastronomických škol. Kromě práce se studenty doposud vydala 7 vlastních kuchařek a její medaile z domácích i zahraničních soutěží byste těžko spočítali:-). Podílí se na realizaci televizního pořadu Tescoma s chutí a také pracuje jako foodstylista.


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Lenka Zítková - 16. 7. 2017 (15:14)
Dobrý den, kdy bude další kurz? Vypsal se už nějaký kurz? Nejsou k dispozici žádné info předchozích účasníků, fotky apod. Děkuji za odpověď, Lenka Zítková
Eldorado - 17. 7. 2017 (09:25)
Dobrý den, fotogalerii máte nad touto diskuzí :-). Termíny, jejich obsazenost a složení se neustále mění, proto to zde nezveřejňujeme a držitelé poukazů si pak zavolají na infolinku (dle instrukcí v dárkovém balení) a tam dostanou ty nejaktuálnější informace. Nicméně pro vaši představu jsou aktuálně vypsané a volné tyto termíny: PRAHA - 4.10.2017 - Čokoládové pralinky a Makronky, 24.10.2017 - Francouzský dort,,,, BRNO - 10.10.2017 Dorty - základní postupy, 17.10.2017 a 12.11.2017 Bonbony a čokoládové lanýže, 12.12.2017 Fenomén čokoláda (Čokoládové lanýže, Belgické pralinky, Brownies).
Praha
od 2 900 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin
2 900 Kč
2 osoby, 4 - 5 hodin
5 800 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Kurz vaření: Steak a Ratatouille
5/5
Kurz vaření: Steak a Ratatouille
od 2 900 Kč
Kurz vaření: Ryby a dary moře
5/5
Kurz vaření: Ryby a dary moře
od 2 900 Kč
Kuchař do domu
4.5/5
Kuchař do domu
od 4 390 Kč
Vaření s šéfkuchařem
5/5
Vaření s šéfkuchařem
od 2 900 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz