Kurz: Čokoláda

5/5

Patříte k těm, kteří s kouskem čokolády na jazyku ztrácí pevnou půdu pod nohama? Tak právě pro Vás je tento výjimečný zážitkový kurz určen.

Popis zážitku

Na zážitkovém kurzu se pod taktovkou nejuznávanějších cukrářů naučíte spoustu triků, nevšedních kombinací a moderních postupů při výrobě domácích bonbonů, dezertů, pralinek a jiných delikates. Mimo jiné se také dozvíte, jak ten příběh čokolády vlastně začal a co nás na ní tak baví.
Na zážitkovém kurzu čokolády si vyrobíte vlastní jedinečnou bonboniéru plnou rozmanitých chutí.

Vyrobíte si 6 druhů pralinek:
Extra jahoda - jahodová ganache
Malina-pistácie - pistáciová ganache
Exotika - mango-maracuja, kokosová ganache
Slaný karamel - tonka ganache
Černý rybíz - černorybízová ganache
Mandarinka - mandarinková ganache


Co zážitek obsahuje

  • suroviny a jejich předpřípravu na kurz čokolády
  • kurz přípravy čokoládových delikates
  • zdarma nápoje během kurzu (filtrovaná voda, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
  • ochutnávku vín
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin


Počet osob

1 - 12 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

Kurz vede:
ZDENĚK TOKÁR
Zdeněk je profesí hematolog a biochemik, který naplno propadl kouzlům cukrařiny. Jeho vášeň ho přivedla až do účasti v televizním pořadu Peče celá země. Specializuje se hlavně na tvorbu slavnostních dortů, které může ozdobit cukrovými květy. Jeho další vášní je práce s čokoládou a hlavně tvorba pralinek. Jeho tvorbu můžete sledovat na instagramovém profilu @zdetok.
Cukrařině se intenzivně věnuje od roku 2012. Je milovníkem všeho sladkého. Ke sladké tvorbě ho přivedly cukrové květy, které jsou v cukrařině považovány za královskou disciplínu. Je držitelem několika zlatých medailí v kategorii design svatebního dortu a modelování cukrových květů. Absolvoval několik kurzů u světových odborníků jako například Alan Dunn, Kelvin Chua, Kristina Rado, Natali Kishkovich. Jeho poslední vášní jsou čokoládové pralinky, v kterých rád kombinuje různé chutě. Ve svém životě se řídí mottem: „V okamžiku kdy nepracujete, ani nic nového se neučíte, umíráte“


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Zampachova - 05. 2. 2023 (08:16)
Je tento kurz aktuální a cena děkuji
Eldorado - 06. 2. 2023 (08:56)
Dobrý den, ano je. Aktuálně je vypsaný FRANCOUZSKÝ DORT na 1.4.2023 v 10:00.
Zuzka - 06. 11. 2019 (10:50)
dobrý den, uvažuji, že daruji tento kurz jako dárek, jsou známy nějaké termíny pro rok 2020? jsou tyto kurzy o víkendu nebo i v týdnu? Děkuji za informaci
Eldorado - 06. 11. 2019 (11:19)
Dobrý den, většina termínů je ve všední den od 16:00. Aktuálně máme vypsány teto kurzy a termíny: Francouzský dort - plný čokolády 9.11.2019 v 10:00 a pak 14.3.2020 v 10:00 (Mandlový korpus, Ganache čokoládový krém, Čokoládové ozdoby, Výsledkem bude perfektně zarovnaný dort), Cukroví a polevy - BOŽSKÉ CHUTĚ KRÉMŮ 26.11.2019 (Žloutkové piškotky, Třené linecké cukroví, Išlské dortíčky, Lanýžové koláčky, Košíčky s marcipánem a švestkovou náplní). Dále jsou k dispozici ještě letos kurzy na Macarons a vánoční cukrový + se připravuje kurz Nugátovo griliášový dort a ozdoby z karamelu (Ořechový korpus – vhodný na dorty, řezy, rolády, Nugátovo - čokoládový krém – výuka našlehávání těžkého krému, Griliáš, Stříkaní hladkou cukrářskou trubičkou – technika „lístkování“, Horký karamel – tvarování ozdob, pavučin a dekorací) ... vybere si tedy opravdu každý. Další tématické kurzy budou vypsány po novém roce.
Lenka Zítková - 16. 7. 2017 (15:14)
Dobrý den, kdy bude další kurz? Vypsal se už nějaký kurz? Nejsou k dispozici žádné info předchozích účasníků, fotky apod. Děkuji za odpověď, Lenka Zítková
Eldorado - 17. 7. 2017 (09:25)
Dobrý den, fotogalerii máte nad touto diskuzí :-). Termíny, jejich obsazenost a složení se neustále mění, proto to zde nezveřejňujeme a držitelé poukazů si pak zavolají na infolinku (dle instrukcí v dárkovém balení) a tam dostanou ty nejaktuálnější informace. Nicméně pro vaši představu jsou aktuálně vypsané a volné tyto termíny: PRAHA - 4.10.2017 - Čokoládové pralinky a Makronky, 24.10.2017 - Francouzský dort,,,, BRNO - 10.10.2017 Dorty - základní postupy, 17.10.2017 a 12.11.2017 Bonbony a čokoládové lanýže, 12.12.2017 Fenomén čokoláda (Čokoládové lanýže, Belgické pralinky, Brownies).
Praha
od 3 600 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin
3 600 Kč
2 osoby, 4 - 5 hodin
7 200 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Kurz: Studená kuchyně
4.5/5
Kurz: Studená kuchyně
od 3 300 Kč
Kurz přípravy kávy
5/5
Kurz přípravy kávy
od 2 900 Kč
Čajový obřad
4.5/5
Čajový obřad
od 3 200 Kč
Novinka
Exkurze do světa čaje
5/5
Exkurze do světa čaje
od 1 900 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz