Patříte k těm, kteří s kouskem čokolády na jazyku ztrácí pevnou půdu pod nohama? Tak právě pro Vás je tento výjimečný zážitek určen.
Pod taktovkou nejuznávanějších cukrářů se naučíte spoustu triků, nevšedních kombinací a postupů při výrobě domácích bonbonů, pralinek, dortů a jiných delikates. Mimo jiné se také dozvíte, jak ten příběh čokolády vlastně začal a co nás na ní tak baví.
Na výběr máte několik kurzů:
1.) Francouzský dort plný čokolády - Mandlový korpus, Ganache čokoládový krém, Čokoládové ozdoby (výsledkem bude perfektně zarovnaný dort)
2.) Nugátovo griliášový dort a ozdoby z karamelu - Ořechový korpus, Nugátovo - čokoládový krém – výuka našlehávání těžkého krému, Griliáš, Horký karamel – tvarování ozdob, pavučin a dekorací
Kurzy se mohou v průběhu roku měnit a vypisovat další s novými recepty ...
4 - 5 hodin
1 - 16 osob
bez zvláštních požadavků
celoročně
ne
mírná
mírná
bez omezení
Kurz vede:
Hana Konečná. Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. Poté pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA ***** nebo
Pavlína Berzsiová. Pavlína je velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové. Věnuje se pedagogické činnosti a předává své zkušenosti žákům z gastronomických škol. Kromě práce se studenty doposud vydala 7 vlastních kuchařek a její medaile z domácích i zahraničních soutěží byste těžko spočítali:-). Podílí se na realizaci televizního pořadu Tescoma s chutí a také pracuje jako foodstylista.
Zeptejte se...