Kurz: Čokoláda

5/5

Patříte k těm, kteří s kouskem čokolády na jazyku ztrácí pevnou půdu pod nohama? Tak právě pro Vás je tento výjimečný zážitkový kurz určen.

Popis zážitku

Na zážitkoém kurzu se pod taktovkou nejuznávanějších cukrářů naučíte spoustu triků, nevšedních kombinací a postupů při výrobě domácích bonbonů, dezertů, pralinek, dortů a jiných delikates. Mimo jiné se také dozvíte, jak ten příběh čokolády vlastně začal a co nás na ní tak baví.

Na výběr máte několik kurzů:
1.) Francouzský dort plný čokolády - Mandlový korpus, Ganache čokoládový krém, Čokoládové ozdoby (výsledkem bude perfektně zarovnaný dort)
2.) Nugátovo griliášový dort a ozdoby z karamelu - Ořechový korpus, Nugátovo - čokoládový krém – výuka našlehávání těžkého krému, Griliáš, Horký karamel – tvarování ozdob, pavučin a dekorací
Kurzy se mohou v průběhu roku měnit a vypisovat další s novými recepty ...


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • suroviny a jejich předpřípravu na kurz čokolády
  • kurz přípravy čokoládových delikates
  • zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno)
  • aranžování
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin


Počet osob

1 - 16 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

Kurz vede:
Hana Konečná. Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. Poté pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA ***** nebo
Pavlína Berzsiová. Pavlína je velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové. Věnuje se pedagogické činnosti a předává své zkušenosti žákům z gastronomických škol. Kromě práce se studenty doposud vydala 7 vlastních kuchařek a její medaile z domácích i zahraničních soutěží byste těžko spočítali:-). Podílí se na realizaci televizního pořadu Tescoma s chutí a také pracuje jako foodstylista.


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Zampachova - 05. 2. 2023 (08:16)
Je tento kurz aktuální a cena děkuji
Eldorado - 06. 2. 2023 (08:56)
Dobrý den, ano je. Aktuálně je vypsaný FRANCOUZSKÝ DORT na 1.4.2023 v 10:00.
Zuzka - 06. 11. 2019 (10:50)
dobrý den, uvažuji, že daruji tento kurz jako dárek, jsou známy nějaké termíny pro rok 2020? jsou tyto kurzy o víkendu nebo i v týdnu? Děkuji za informaci
Eldorado - 06. 11. 2019 (11:19)
Dobrý den, většina termínů je ve všední den od 16:00. Aktuálně máme vypsány teto kurzy a termíny: Francouzský dort - plný čokolády 9.11.2019 v 10:00 a pak 14.3.2020 v 10:00 (Mandlový korpus, Ganache čokoládový krém, Čokoládové ozdoby, Výsledkem bude perfektně zarovnaný dort), Cukroví a polevy - BOŽSKÉ CHUTĚ KRÉMŮ 26.11.2019 (Žloutkové piškotky, Třené linecké cukroví, Išlské dortíčky, Lanýžové koláčky, Košíčky s marcipánem a švestkovou náplní). Dále jsou k dispozici ještě letos kurzy na Macarons a vánoční cukrový + se připravuje kurz Nugátovo griliášový dort a ozdoby z karamelu (Ořechový korpus – vhodný na dorty, řezy, rolády, Nugátovo - čokoládový krém – výuka našlehávání těžkého krému, Griliáš, Stříkaní hladkou cukrářskou trubičkou – technika „lístkování“, Horký karamel – tvarování ozdob, pavučin a dekorací) ... vybere si tedy opravdu každý. Další tématické kurzy budou vypsány po novém roce.
Lenka Zítková - 16. 7. 2017 (15:14)
Dobrý den, kdy bude další kurz? Vypsal se už nějaký kurz? Nejsou k dispozici žádné info předchozích účasníků, fotky apod. Děkuji za odpověď, Lenka Zítková
Eldorado - 17. 7. 2017 (09:25)
Dobrý den, fotogalerii máte nad touto diskuzí :-). Termíny, jejich obsazenost a složení se neustále mění, proto to zde nezveřejňujeme a držitelé poukazů si pak zavolají na infolinku (dle instrukcí v dárkovém balení) a tam dostanou ty nejaktuálnější informace. Nicméně pro vaši představu jsou aktuálně vypsané a volné tyto termíny: PRAHA - 4.10.2017 - Čokoládové pralinky a Makronky, 24.10.2017 - Francouzský dort,,,, BRNO - 10.10.2017 Dorty - základní postupy, 17.10.2017 a 12.11.2017 Bonbony a čokoládové lanýže, 12.12.2017 Fenomén čokoláda (Čokoládové lanýže, Belgické pralinky, Brownies).
Praha
od 3 300 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin
3 300 Kč
2 osoby, 4 - 5 hodin
6 600 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Kurz vaření: Česká kuchyně
5/5
Kurz vaření: Česká kuchyně
od 3 300 Kč
Kurz vaření: Italská kuchyně
5/5
Kurz vaření: Italská kuchyně
od 3 300 Kč
Kurz vaření: Asie
5/5
Kurz vaření: Asie
od 3 600 Kč
Kurz vaření: Ryby a dary moře
5/5
Kurz vaření: Ryby a dary moře
od 3 300 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz