Kulinářské zážitky

Kurz: Sladké dezerty

4.5/5

Místa zážitku

Tagy

Kurzy vařeníKurzyPro kliďaseMiluji jídlo a pití

Díky několika jednoduchým trikům a detailům můžete i z jednoduchého moučníku vykouzlit delikatesu jako od prestižního mistra cukráře.

Popis zážitku

Na výběr jsou receptury od jednoduchých dezertů po složitější moučníky, piškotové rolády, zmrzliny, sorbety, vánoční cukroví až po dorty.
Jak dobře si suroviny navážíte tak dobrý dezert budete mít! U přípravy dezertů je opravdu velmi důležité přesně dodržovat množství a pracovní postup. Je velkou výhodou na vlastní oči vidět práci profesionála a poté připravit dezert pod jeho odborným dohledem. Součástí kurzu je také tvorba ozdob z čokolády (mašle), karamelu (tenká pavučinka), ovoce (kandované, sušené ovocné ozdoby), marcipánu (stuhy, růže) a z mnoha dalších delikates (griliáše, aj).


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • kurz přípravy dezertů, moučníků, rolád, vánočního cukroví ...
  • receptury dezertů, moučníků, rolád ...
  • nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz
  • zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno)
  • lekci stolování a aranžování dezertů (10 – 15 minut)
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu
  • průběžný a závěrečný úklid ateliéru (klient neuklízí)

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin


Počet osob

1 - 12 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

Kurz vede:
Hana Konečná. Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. Poté pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA ***** nebo
Pavlína Berzsiová. Pavlína je velká profesionálka. Je viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové. Věnuje se pedagogické činnosti a předává své zkušenosti žákům z gastronomických škol. Kromě práce se studenty doposud vydala 7 vlastních kuchařek a její medaile z domácích i zahraničních soutěží byste těžko spočítali:-). Podílí se na realizaci televizního pořadu Tescoma s chutí a také pracuje jako foodstylista.


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Magda - 10. 7. 2013 (15:25)
Dobrý den, prosím je možnost tento kurz absolvovat? jsme dvě-kdy by byl možný termín?zatím jen informačně. díky Magda
Eldorado - 10. 7. 2013 (15:41)
Dobrý den, o jakou lokalitu by jste měli zájem (Praha nebo Brno)?
Praha
od 2 450 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin
2 450 Kč
2 osoby, 4 - 5 hodin
4 900 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Kurz vaření: Steak a Ratatouille
5/5
Kurz vaření: Steak a Ratatouille
od 2 900 Kč
Kurz vaření: Ryby a dary moře
5/5
Kurz vaření: Ryby a dary moře
od 2 900 Kč
Kuchař do domu
4.5/5
Kuchař do domu
od 4 390 Kč
Vaření s šéfkuchařem
5/5
Vaření s šéfkuchařem
od 2 900 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz