Kurz: Sladké dezerty

4.5/5

Díky několika jednoduchým trikům a detailům můžete i z jednoduchého moučníku vykouzlit delikatesu jako od prestižního mistra cukráře.

Popis zážitku

Na výběr jsou receptury od jednoduchých dezertů po složitější moučníky, piškotové rolády, zmrzliny, sorbety, vánoční cukroví až po dorty.
Jak dobře si suroviny navážíte, tak dobrý dezert budete mít! U přípravy dezertů je opravdu velmi důležité přesně dodržovat množství a pracovní postup. Je velkou výhodou na vlastní oči vidět práci profesionála a poté připravit dezert pod jeho odborným dohledem.

Na výběr máte několik kurzů:
Menu 1 (Minidortíky, Míša Landová): Dortíky v podobě ovocných řezů, Bezé roládu s kávovým krémem, Čokoládové dortíky s mandlemi a rocher polevou
Menu 2 (Makronky, Míša Landová): Makronky z mandlové mouky v několika barevných odstínech, Krém se slaným karamelem, Čokoládové ganache krémy v různých příchutích
Menu 3 (Stékaný dort, Míša Landová): Nadýchaný piškotový korpus, Lahodný smetanový krém doplněný ovocem či ovocným pyré, Čokoládovou polevu, Sněhové pusinky na ozdobu
Menu 4 (Tarty a tartaletky, Hana Konečná): Sladké velké koláče (tarty) a malé dezerty (tartaletky) s krémem a ovocem, Slaný Quiche (cibulový, sýrový a další), Citronový krém, Likérovou ganache (čokoládovo-smetanový krém), Italský sníh na zapékání
Menu 5 (Eclair, větrník a věneček, Hana Konečná): Karamelový větrník, Smetanový Eclair, Žloutkové věnečky s citronovou (rumovou) polevou, Labutě z odpalovaného těsta
Menu se může v průběhu roku měnit a vypisovat i další s novými recepty ...


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • kurz přípravy dezertů, moučníků, rolád, vánočního cukroví ...
  • receptury dezertů, moučníků, rolád ...
  • nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz
  • zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno)
  • stolování a aranžování dezertů
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin


Počet osob

1 - 16 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

Kurz povede jedna z lektorek:
Hana Konečná: Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. Poté pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****
Míša Landová: Míša je vášnivá cukrářská blogerka, jejíž povedená dílka, prověřené rady i recepty nalezneme na www.vikendovepeceni.cz. Tak dlouho jí její cukrářský koníček "sváděl", až se rozloučila s kolektivem v práci a podlehla. Od léta 2019 se plně věnuje cukrařině a pečení.


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Martina - 20. 2. 2020 (18:36)
Dobry den,pořádáte kurz minidezertu i v Brně? Pokud ano,tak v jakých termínech? Dekuji.
Eldorado - 20. 2. 2020 (21:39)
Dobrý den, aktuálně bohužel pouze v Praze.
Magda - 10. 7. 2013 (15:25)
Dobrý den, prosím je možnost tento kurz absolvovat? jsme dvě-kdy by byl možný termín?zatím jen informačně. díky Magda
Eldorado - 10. 7. 2013 (15:41)
Dobrý den, o jakou lokalitu by jste měli zájem (Praha nebo Brno)?
Praha
od 3 300 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin, s M. Landovou
3 600 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin, s H. Konečnou
3 300 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Barman jen pro Vás
4.5/5
Barman jen pro Vás
od 27 990 Kč
Barmanem na zkoušku
4.5/5
Barmanem na zkoušku
od 4 890 Kč
Barmanský kurz
4.5/5
Barmanský kurz
od 4 890 Kč
Kurz: Studená kuchyně
4.5/5
Kurz: Studená kuchyně
od 3 300 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz