Díky několika jednoduchým trikům a detailům můžete i z jednoduchého moučníku vykouzlit delikatesu jako od prestižního mistra cukráře.
Na výběr jsou receptury od jednoduchých dezertů po složitější moučníky, piškotové rolády, zmrzliny, sorbety, vánoční cukroví až po dorty.
Jak dobře si suroviny navážíte, tak dobrý dezert budete mít! U přípravy dezertů je opravdu velmi důležité přesně dodržovat množství a pracovní postup. Je velkou výhodou na vlastní oči vidět práci profesionála a poté připravit dezert pod jeho odborným dohledem.
Na výběr máte několik kurzů:
Menu 1 (Minidortíky, Míša Landová): Dortíky v podobě ovocných řezů, Bezé roládu s kávovým krémem, Čokoládové dortíky s mandlemi a rocher polevou
Menu 2 (Makronky, Míša Landová): Makronky z mandlové mouky v několika barevných odstínech, Krém se slaným karamelem, Čokoládové ganache krémy v různých příchutích
Menu 3 (Stékaný dort, Míša Landová): Nadýchaný piškotový korpus, Lahodný smetanový krém doplněný ovocem či ovocným pyré, Čokoládovou polevu, Sněhové pusinky na ozdobu
Menu 4 (Tarty a tartaletky, Hana Konečná): Sladké velké koláče (tarty) a malé dezerty (tartaletky) s krémem a ovocem, Slaný Quiche (cibulový, sýrový a další), Citronový krém, Likérovou ganache (čokoládovo-smetanový krém), Italský sníh na zapékání
Menu 5 (Eclair, větrník a věneček, Hana Konečná): Karamelový větrník, Smetanový Eclair, Žloutkové věnečky s citronovou (rumovou) polevou, Labutě z odpalovaného těsta
Menu se může v průběhu roku měnit a vypisovat i další s novými recepty ...
4 - 5 hodin
1 - 16 osob
bez zvláštních požadavků
celoročně
ne
mírná
mírná
bez omezení
Kurz povede jedna z lektorek:
Hana Konečná: Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů a podobných dobrot. Poté pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****
Míša Landová: Míša je vášnivá cukrářská blogerka, jejíž povedená dílka, prověřené rady i recepty nalezneme na www.vikendovepeceni.cz. Tak dlouho jí její cukrářský koníček "sváděl", až se rozloučila s kolektivem v práci a podlehla. Od léta 2019 se plně věnuje cukrařině a pečení.
Zeptejte se...