Kulinářské zážitky

Kurz vaření: Asie

5/5

Očekáváte návštěvu a chcete ohromit, překvapit? Flambujte! Potřebujete uvolnit atmosféru a prolomit ledy? Zapojte hosty do přípravy pohoštění a bavte se!

Popis zážitku

Vařte s námi rychle, zdravě a chutně. V kurzu inspirovaném kuchyní Asie Vás naučíme spoustu triků profesionálních kuchařů. Jak používat bambusový napařovák a servírovat v něm. Jak flambovat, jak používat asijská ochucovadla či jak ozdobně oloupat ananas. Ukážeme Vám jak vybírat a servírovat správné víno k exotickým chodům. Naučíte se také rozdělit úkoly návštěvě při přípravě pohoštění a přitom se výborně bavit. A co vlastně budete vařit?

Na výběr máte několik kurzů:
Menu 1 (Vietnam): Nesmažené závitky s krevetami + namáčecí omáčka, Bún bo Nam Bo - salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem, Pho Bo - hovězí polévka s masem, rýžovými nudlemi, bylinkami a zeleninou, Fialová "sticky" rýže s mangem
Menu 2 (street food): Gyoza s omáčkou ponzu (ručně skládané plněné domácí knedlíčky) - Japonsko, Pork bun (bůček v rýžové housce) - Čína, Chicken burger - Thajsko, Gulab jamun (návykový dezert z ulic Dillí) - Indie
Menu 3: Duhové jarní závitky s pikantním dipem z arašídového másla, Banánová polévka s chilli omáčkou, Svěží salát ze skleněných nudlí se zeleninou a kuřecím masem s koriandrovým dresinkem, Hovězí kari v omáčce z domácí kari pasty s batáty a ananasem, Palačinky s jablkem a kokosovou omáčkou
Menu 4 (Thajsko): Tom Kah Koong (krevetová polévka s kokosovým mlékem), Popia Tod (thajské jarní závitky), Kaeng Khiao Wan Neua (hovězí maso se zeleném kari), jasmínová rýže, Phad Thai Kai (rýžové nudle s kuřecím masem), Kokosový pudink s grilovaným ananasem
Menu 5 (Thajsko): Tom Yum polévka (pikantné krevetová polévka), Smažené závitky s rybí náplní a netradičním dipem, Domácí tamarindový kečup, Mořský vlk v arašídové krustě se sweet-chilli omáčkou, rýže, Smažený banán v kokosu s mangovou omáčkou
Menu 6 (Indie): Dhal – typická indická čočková polévka, Jehněčí masala, Chlebové placky Chapati, Chai – kořeněný čajový nápoj, ALOO Paratha – typická indická plněná placka, Mangové čatní, Mátové čatní
Menu se může v průběhu roku měnit a vypisovat i další s novými recepty ...


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • kurz přípravy pokrmů (minimálně 3 - 4 chodové menu)
  • receptury pokrmů které se budou v kurzu vařit
  • nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz
  • zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno)
  • stolování a aranžování pokrmů
  • ochutnávku vín k daným pokrmům
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin


Počet osob

1 -16 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

V Praze kurz vede Yazan Manjah (K profesionální gastronomii ho nasměrovala účast v českém Masterchefovi. Yazan působil v pražské restauraci Home Kitchen, jako šéfkuchař v Jam and Co, které se zaměřuje na Asijské Fusion a poslední dva roky se věnuje lektorské činnosti.)


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Praha
od 2 900 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin
2 900 Kč
2 osoby, 4 - 5 hodin
5 800 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Barman jen pro Vás
4.5/5
Barman jen pro Vás
od 19 440 Kč
Barmanem na zkoušku
4.5/5
Barmanem na zkoušku
od 4 890 Kč
Barmanský kurz
4.5/5
Barmanský kurz
od 4 890 Kč
Degustační menu na kozí farmě
5/5
Degustační menu na kozí farmě
od 2 900 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz