Kulinářské zážitky

Kurz vaření: Česká kuchyně

5/5

Tradiční česká kuchyně v moderním pojetí.
Nasajte atmosféru gastronomického atelieru a staňte se kulinářským umělcem!

Popis zážitku

Během velmi populárního kurzu se naučíte připravit typické české lahodné jídlo, vycházející z receptur našich babiček osvěžených současnou moderní gastronomií. Menu je sestaveno vždy s ohledem na roční období. Použijete nejkvalitnější, čerstvé a běžně dostupné suroviny.
Lekci zahájíte uvítacím drinkem. Seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor názorně ukáže a vysvětlí jak se vaří každý chod lekce. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.
V kurzu budete připravovat například staročeskou zelňačku z uzených kostí s paprikovou klobásou, krémovou kulajdu, kachní jatýrka na černém pivě, svíčkovou na smetaně, karlovarský knedlík, staročeskou rajskou s povidly huštěnou perníkem, špikovaný hovězí váleček na smetaně, ovocné taštičky s perníkem a přepuštěným máslem nebo mnoho dalších jídel české kuchyně.


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • kurz přípravy pokrmů (minimálně 3 - 4 chodové menu)
  • receptury pokrmů které se budou v kurzu vařit
  • nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz
  • zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno - pouze v Praze)
  • stolování a aranžování pokrmů
  • ochutnávku vín k daným pokrmům (pouze v Praze)
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu
  • průběžný a závěrečný úklid ateliéru (klient neuklízí)

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin (jednodenní kurz)


Počet osob

1 -16 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

V Praze kurz vede:
DUŠAN SVOBODA - Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
nebo JAKUB MUŽÍK - Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni.

V Brně kurz vede:
JAN RIMPLER - Vystudoval kuchařinu na střední škole v Pelhřimově a své kuchařské znalosti začal nabírat hlavně při pětileté zahraniční praxi na čtyř a pěti hvězdičkových říčních lodích. Po návratu pracoval také jako šéfkuchař českobudějovického Grand Hotelu Zvon, restaurace Noem Arch Brno a Relax a sport resortu Dolní Morava.


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


JD - 08. 10. 2019 (11:32)
Dobrý večer, mohu se zeptat, jaké pokrmy se vaří na tomto kurzu a jak se jmenuje kuchař, který učí? Předem děkuji za odpověd.
Eldorado - 08. 10. 2019 (12:49)
Dobrý den, kurzů je několik. Hlavním je kurz Svíčková na smetaně a karlovarský knedlík. V tomto kurzu se připravuje Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou, Kachní jatýrka na černém pivě, Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem, Ovocné taštičky s perníkem a přepuštěným máslem. Dalším kurzem je kurz: Omáčky, maso a houskový knedlík. Zde se připravuje - Pomalu vařené hovězí maso, Vývar jako základ na omáčky, Roux blanc (základní světlá jíška), Veluté (základní světlá vývarová omáčka), Staročeská rajská s povidly huštěná perníkem, Pažitková, křenová, koprová a další omáčky, Houskový kynutý knedlík, Tradiční dezert (koláč, roláda nebo taštičky). Pak jsou další kurzy zaměřené na kuřecí, vepřové, hovězí maso a i na ryby. Obdarovaný si tedy může vybrat kurz české kuchyně dle jeho libosti. Lektorem je Dušan Svoboda nebo Jakub Mužík. Jejich "životopis" najdete v ostatních informacích výše.
Tereza - 27. 4. 2014 (22:18)
Dobrý večer, mohu se zeptat, jaké pokrmy se vaří na tomto kurzu a jak se jmenuje kuchař, který učí? Předem děkuji za odpověd.
Eldorado - 28. 4. 2014 (08:28)
Dobrý den, aktuálně se v kurzu vaří toto (v Praze): Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou, Kachní jatýrka na černém pivě, Svíčková na smetaně a karlovarský knedlík, Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou. Kurz vede Michal Nikodem - reference výše.
Brno
od 2 800 Kč
Praha
od 2 450 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Barman jen pro Vás
4.5/5
Barman jen pro Vás
od 19 440 Kč
Barmanem na zkoušku
4.5/5
Barmanem na zkoušku
od 4 890 Kč
Barmanský kurz
4.5/5
Barmanský kurz
od 4 890 Kč
Degustační menu na kozí farmě
5/5
Degustační menu na kozí farmě
od 2 900 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz