Tradiční česká kuchyně v moderním pojetí.
Nasajte atmosféru gastronomického atelieru a staňte se kulinářským umělcem!
Během velmi populárního kurzu se naučíte připravit typické české lahodné jídlo, vycházející z receptur našich babiček osvěžených současnou moderní gastronomií. Menu je sestaveno vždy s ohledem na roční období. Použijete nejkvalitnější, čerstvé a běžně dostupné suroviny.
Lekci zahájíte uvítacím drinkem. Seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor názorně ukáže a vysvětlí jak se vaří každý chod lekce. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.
V kurzu budete připravovat například staročeskou zelňačku z uzených kostí s paprikovou klobásou, krémovou kulajdu, kachní jatýrka na černém pivě, svíčkovou na smetaně, karlovarský knedlík, staročeskou rajskou s povidly huštěnou perníkem, špikovaný hovězí váleček na smetaně, ovocné taštičky s perníkem a přepuštěným máslem nebo mnoho dalších jídel české kuchyně.
4 - 5 hodin (jednodenní kurz)
1 -16 osob
bez zvláštních požadavků
celoročně
ne
mírná
mírná
bez omezení
V Praze kurz vede:
DUŠAN SVOBODA - Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
nebo JAKUB MUŽÍK - Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni.
Zeptejte se...