Kulinářské zážitky

Kurz vaření: Italská kuchyně

5/5

Místa zážitku

Tagy

Kurzy vařeníKurzyPro kliďaseMiluji jídlo a pití

V jednoduchosti je krása. Toto pořekadlo se přesně hodí na italskou kuchyni.
Nasajte atmosféru gastronomického atelieru a staňte se kulinářským umělcem!

Popis zážitku

Projdete gastronomii celé Itálie od zasněžených vrcholků Dolomit na severu až po slunečnou Sicílii na Jihu.
Během kurzu se naučíte například připravovat domácí těstoviny Pasta fresca (čerstvé těstoviny), pravé bramborové noky gnocchi, nesčetné množství omáček (smetanové, tomatové, olivové aj.), šťavnaté lasagne i jednoduché tipy jak rychle připravit báječné těstoviny. Naučíte se využívat olivový olej, dresinky, saláty, dipy. Je připraveno několik výukových cyklů italské kuchyně – saláty, příprava a výroba domácích těstovin (tortellini, tagliatele, lasagne, gnocchi ...) a omáček, italské dezerty.
Lekci zahájíte uvítacím drinkem. Seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor názorně ukáže a vysvětlí jak se vaří každý chod lekce. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.
Kuchařský ateliér v Praze je vybaven špičkovými francouzskými spotřebiči firmy DeDietrich, prvotřídním francouzským měděným nádobím, servíruje se na nádobí z anglické královské porcelánky Wedgwood, používají se stříbrné příbory značky Artur Price of England.


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • kurz přípravy pokrmů (minimálně 3 chodové menu)
  • receptury pokrmů které se budou v kurzu vařit
  • nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz
  • zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno)
  • lekci stolování a aranžování pokrmů (10 – 15 minut)
  • návštěvu sommeliéra a ochutnávku několika druhů vín
  • doporučení sommeliéra jaké víno k jednotlivým chodům podávat
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu
  • průběžný a závěrečný úklid ateliéru (klient neuklízí)

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin


Počet osob

1 -12 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

V Praze kurz vede šéfkuchař Václav Šulc (Začínal v nejlepší kuchyni v Praze - restaurace Alcron, poté jeho kroky směřovali do restaurace Divinis – pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař.)


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Adéél - 04. 5. 2019 (21:58)
Dobrý den, mohu sebou vzít 14 letého bráchu? Chtěla bych mu to kurz dát k narozeninám :-))) děkuji
Eldorado - 04. 5. 2019 (22:08)
Dobrý den, záleží jak to myslíte. Pokud máte již poukaz pro 1 osobu a dotazujete se zda sebou můžete vzít bratra jako neplatící doprovod, tak to bohužel možné není. Pokud váš dotaz je myšlen tak, zda je možné zakoupit poukaz i pro 14ti letého bratra, tak to samozřejmě možné je. Věk tu není omezen.
Silvie - 01. 4. 2019 (21:53)
Dobrý den, jsou v blízké době vypsané nějaké termíny pro tento kurz? A je možnost si prohlédnout menu? Děkuji
Eldorado - 02. 4. 2019 (08:22)
Dobrý den, ano termínu je několik. 14.5.2019 je vypsaný kurz Pizza a focaccia (Bazalkové pesto, Pizza – příprava kynutého těsta + různé varianty náplní, Focaccia (italský bílý chléb) s rozmarýnem a cherry rajčátky, Tiramisú), pak 20.5.2019 Pasta fresca (Crostini con peperoni arrosto - toustíky s pečenou paprikou, Domácí těsto na čerstvé těstoviny různých tvarů a tloušťky, Plněné ravioli, tortellini – dýňovou náplní s ricottou, Máslová omáčka se šalvějí, Žloutkový šlehaný krém zabaglione s ovocem), pak 23.4.2019 Italské kuře (Caesar salát s krutony a křupavou pancetou, Šťavnaté kuřecí prsíčko s bylinkami a citronovou kůrou, Kuřecí roláda s parmskou šunkou a piniovými oříšky, Papardele s kuřecími játry, pančetou a šalvějí, Pannacotta s lesním ovocem).
Eldorado - 02. 4. 2019 (08:26)
U dalších 2 kurzů se termín chystá - Italská rizota a telecí maso (Ossobuco alla Milanese - dušené telecí lýtko, Šafránové rizoto, Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy (podle sezóny) nebo Rizoto "frutti di mare" (podle sezóny), Telecí Salt in bocca - telecí maso (skočdohubky), Sorbetto al limone e vodka (citronový sorbet s vodkou)) a pak Italská Alfa Omega (Minestrone - zeleninová polévka, Pasta Carbonara, Špenátové cannelloni s ricottou (součástí kurzu není výroba těstoviny), Tomatová omáčka, Jogurtovo-medové Semifreddo - domácí mražená zmrzlina).
Pepíno - 22. 10. 2018 (09:24)
Dobrý den, budete pořádat kurzy i v roce 2019? Máte případně už termíny třeba na první polovinu roku? Děkuji
Eldorado - 22. 10. 2018 (09:31)
Dobrý den, ano kurzy budou i v roce 2019. Aktuálně ale takto dopředu ještě termíny vypsány nemáme.
Jana - 10. 7. 2017 (12:54)
Dobrý deň, sú už vypsané termíny na druhú polovicu roku 2017? Mala by som záujem. Ďakujem
Eldorado - 10. 7. 2017 (16:12)
Dobrý den, ano. V Praze 14.9.2017 v 16:00 (Pasta Carbonara, Minestrone - zeleninová polévka, Špenátové cannelloni s ricottou, Tomátová omáčka Jogurtovo-medové Semifredo), 27.9.2017 v 16:00 (Caesar salát s krutony a křupavou pancetou, Šťavnaté kuřecí prsíčko s bylinkami a citronovou kůrou, Kuřecí roláda s parmskou šunkou a piniovými oříšky, Papardele s kuřecími játry, pančetou a šalvějí, Pannacotta s lesním ovocem). V Brně 1.11.2017 v 16:30 (Otevřené Lasagne s ragú Bolognese, parmezánem a bazalkovou pěnou, Rizoto s rukolou, bílým vínem a scampou, Saltimbocca – přírodní telecí plátek se šalvějí a parmskou šunkou, servírovaný na pyré z brambor a černých nakládaných oliv, Čerstvé jahody se žloutkovo-vinnou pěnou Zabaglione), 22.11.2017 v 16:30 (Tagliolini aglio olio s krevetami, Domácí pappardelle Salsa fresca (rajčatová omáčka, pancetta), Tortellini plněné pravými hříbky servírované na jemné smetanové omáčce, Granita z lesního ovoce v kombinaci s citronovým mascarpone).
Alexandra - 06. 12. 2016 (10:31)
Dobrý den, jsou už vypsané termíny na rok 2017 do Brna? Děkuji
Eldorado - 06. 12. 2016 (10:53)
Dobrý den, ano jsou. Termíny se průběžně vypisují tak jak se plní a s blížícím se termínem jejich konání se vypisují další. Nejlepší je si vždy zavolat na infolinku 774 405 585 a tam vám rádi řekneme vypsané volné termíny i jejich zaměření. Aktuálně ale tedy jsou 1.2.2017 v 16:30 (Křupavé grissini (italské tyčinky z kynutého těsta) + Bagna couda (teplý ančovičkový dresing s čerstvou zeleninou) + Risotto s loupanými rajčaty a mušlemi vongole + Scaloppine z hovězí roštěné na červeném vinném octu, čekance a piniích, pečené rozmarýnové brambory + Ricotta café s višňovým džemem a sušenkou cantucci), 15.2.2017 v 16:30 (Tagliolini aglio olio s krevetami + Domácí pappardelle Salsa fresca (rajčatová omáčka, pancetta) + Tortellini plněné pravými hříbky servírované na jemné smetanové omáčce + Granita z lesního ovoce v kombinaci s citronovým mascarpone), 12.3.2017 v 11:00 (Otevřené Lasagne s ragú Bolognese, parmezánem a bazalkovou pěnou + Rizoto s rukolou, bílým vínem a scampou + Saltimbocca – přírodní telecí plátek se šalvějí a parmskou šunkou, servírovaný na pyré z brambor a černých nakládaných oliv + Čerstvé jahody se žloutkovo-vinnou pěnou Zabaglione).
Jarka - 11. 3. 2016 (09:42)
Dobrý den, pořádáte do prázdnin v Brně kurz Italské kuchyně zaměřený na těstoviny? děkuji
Eldorado - 11. 3. 2016 (09:59)
Dobrý den, ano. Aktuálně jsou vypsány tyto termíny: 22.4.2016 a 21.6.2016 (oba od 16:30).
Monika - 31. 1. 2016 (20:40)
Dobrý den, měla bych zájem o kurz v Praze. Bude v dohledné době? Děkuji
Eldorado - 01. 2. 2016 (08:15)
Dobrý den, ano. V Praze máme aktuálně vypsány tyto termíny: 1.3., 29.3., 18.4., 11.5.2016.
Honza - 17. 8. 2015 (23:21)
Dobrý den, kdy bude prosím nejbližší termín kurzu pro Brno? Děkuji
Eldorado - 18. 8. 2015 (08:25)
Dobrý den, v Brně jsou aktuálně vypsány 2 termíny: 22.9. (kurz: Otevřené Lasagne s ragú Bolognese, Risotto s rukolou, Saltimbocca – přírodní telecí plátek se šalvějí a parmskou šunkou, Čerstvé jahody se žloutkovo - vinnou pěnou Zabaglione), 23.10. (Tagliolini aglio olio s krevetami, Domácí pappardelle Salsa freschia, Tortellini plněné pravými hříbky, Granita z lesního ovoce v kombinaci s citronovým mascarpone).
Černík - 15. 3. 2014 (09:37)
Dobrý den, mám zájem o Váš kurz ovšem pro pokročilé. Zajímají nás novinky a nové trendy v Italské kuchyni. Budeme čtyři osoby pracující v gastronomii a tímto se chci zeptat zda lze kurz upravit.Děkuji za odpověď.
Eldorado - 17. 3. 2014 (08:25)
Dobrý den, kurzy pro pokročilé bohužel nemáme. Je jen jeden základní kurz. Aktuálně máme 2 možná témata kurzu (v Praze): 1. ITALSKÁ KLASIKA – carbonara, bolognese, telecí salti in boca, tiramisú… (penne alla carbonara - těstoviny carbonara, ragu alla bolognese - boloňská omáčka, salti in bocca alla romana - telecí maso s parmskou šunkou a šalvějí, insalata champignon, rucola e parmigiano - salát s rukolou, žampiony a parmazánem, tiramisú), 2. ITALSKÁ HOSTINA A RYBY – crostini, tomatová pasta, sépie, losos… (3 druhy crostini - slavnostní toustíky s olivami, hřiby, rajčaty, farfalle alla vodka - mašle s tomatovo-smetanovou omáčkou a vodkou, pečený losos s citrusy, sépie s hřáškem, bigne alla crema pasticcera e cioccolata - minivětrníčky s krémem a čokoládou).
Kolečkář - 02. 2. 2014 (20:40)
Je možné absolvovat kurz i o víkendu?
Eldorado - 03. 2. 2014 (08:48)
Dobrý den, bohužel ne. Kurzy se konají v pracovní dny a to od 16:00 nebo od 16:30. Aktuální termíny jsou 11.2.2014 a 5.3.2014.
Helena - 06. 10. 2013 (20:52)
Dobrý den, chtěla bych tento kurz pro kamarádku k narozeninám, dá se u Vás koupit poukaz, kde si může vybrat jakýkoliv termín. Jednalo by se o kurz pro jednoho v Praze. Tento poukaz bych potřebovala do pátku 11.10.13 Děkuji za odpověď.
Eldorado - 07. 10. 2013 (10:20)
Dobrý den, ano poukaz do pátku bez problémů stihneme doručit. Doručujeme do 1-2 dnů kdekoliv v ČR. Certifikáty mají platnost 9 měsíců od zakoupení a obdarovaný si sám vybere termín, který mu nejvíce vyhovuje. Vybírá ale z vypsaných termínů kurzů (cca 2-3 kurzy měsíčně).
Martina - 29. 8. 2012 (13:03)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda plánujete nějaký kurz vaření na italskou kuchyni v Brně do konce roku 2012? Moc díky za odpověď.
Eldorado - 29. 8. 2012 (13:14)
Dobrý den, ano plánujeme. Aktuálně jsou vypsány tyto termíny: 4.10.2012, 23.10.2012, 29.11.2012 a 15.12.2012. Pokud se kurzy naplní vypíšeme další termíny. Začátek všech kurzů v Brně je v 16:30.
Dita Brabcová - 19. 3. 2011 (11:47)
Dobrý den, zajímal by mne kurz vaření Italské kuchyně nebo ryby a dary moře, ale pouze v Brně - 1 osoba. Pořádáte je v nějakých konkrétních termínech?
Eldorado - 20. 3. 2011 (17:25)
Dobrý den, pokud si zakoupíte zážitek u nás dostáváte certifikát s 9-ti měsíční platností. V této době si můžete vybrat (nebo přímo obdarovaný) vám vyhovující termín. Na Vámi poptávané kurzy jsou v Brně vypsány tyto termíny - 25.3. (ryby), 9.4. (ryby), 16.4. (italská kuchyně), 27.4. (ryby)... další samozřejmě v květnu ...
Martina - 29. 1. 2011 (00:24)
Prosím Vás, měla bych zájem o kurz vaření Italské kuchyně pro 3-4 osoby, ale potřebuji dopředu domluvit termín. Na koho bych se mohla obrátit?
Eldorado - 31. 1. 2011 (07:59)
Dobrý den, termíny se sjednávají na infolince 774 405 585.
Jana - 06. 12. 2009 (19:28)
Kde v Praze mate prosim atelier? Dekuji
Eldorado - 07. 12. 2009 (08:39)
Dobrý den, kulinářské studio je na Praze 3 - Vinohrady.
Praha
od 2 450 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin
2 450 Kč
2 osoby, 4 - 5 hodin
4 900 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Kurz vaření: Steak a Ratatouille
5/5
Kurz vaření: Steak a Ratatouille
od 2 900 Kč
Kurz vaření: Ryby a dary moře
5/5
Kurz vaření: Ryby a dary moře
od 2 900 Kč
Kuchař do domu
4.5/5
Kuchař do domu
od 4 390 Kč
Vaření s šéfkuchařem
5/5
Vaření s šéfkuchařem
od 2 900 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz