Kulinářské zážitky

Kurz vaření: Italská kuchyně

5/5

V jednoduchosti je krása. Toto pořekadlo se přesně hodí na italskou kuchyni.
Nasajte atmosféru gastronomického atelieru a staňte se kulinářským umělcem!

Popis zážitku

Projdete gastronomii celé Itálie od zasněžených vrcholků Dolomit na severu až po slunečnou Sicílii na Jihu.
Lekci zahájíte uvítacím drinkem. Seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor názorně ukáže a vysvětlí jak se vaří každý chod lekce. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.

Na výběr máte několik kurzů:
Menu 1: Minestrone (zeleninová polévka), Pasta Carbonara, Špenátové cannelloni s ricottou (součástí kurzu není výroba těstoviny), Tomatová omáčka, Jogurtovo-medové Semifreddo (domácí mražená zmrzlina)
Menu 2: Crostini con peperoni arrosto (toustíky s pečenou paprikou), Domácí těsto na čerstvé těstoviny různých tvarů a tloušťky, Plněné ravioli, tortellini – dýňovou náplní s ricottou, Máslová omáčka se šalvějí, Žloutkový šlehaný krém zabaglione s ovocem
Menu 3: Ossobuco alla Milanese (dušené telecí lýtko), Šafránové rizoto, Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy (podle sezóny) nebo Rizoto "frutti di mare" (podle sezóny), Telecí Salt in bocca - telecí maso (skočdohubky), Sorbetto al limone e vodka (citronový sorbet s vodkou)
Menu 4: Caesar salát s krutony a křupavou pancetou, Šťavnaté kuřecí prsíčko s bylinkami a citronovou kůrou, Kuřecí roláda s parmskou šunkou a piniovými oříšky, Papardele s kuřecími játry, pančetou a šalvějí, Pannacotta s lesním ovocem
Menu 5: Bruschetta al pomodoro (toust s rajčaty a balzamikovou redukcí), Gratinované plněné žampiony, Ragu alla bolognese (boloňská omáčka výborná nejenom na lasagne), Bešamel, Lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem, Křehký košíček s rikotovým krémem a ovocem
Menu 6: Pizza - příprava kynutého těsta + různé i netradiční varianty, Focaccia (italský bílý chléb) s rozmarýnem, cherry rajčátky a olivami, Tiramisú
Menu se může v průběhu roku měnit a vypisovat i další s novými recepty ...


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • kurz přípravy pokrmů (minimálně 3 - 4 chodové menu)
  • receptury pokrmů které se budou v kurzu vařit
  • nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz
  • zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno)
  • stolování a aranžování pokrmů
  • ochutnávku vín k daným pokrmům
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin


Počet osob

1 -16 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

V Praze kurz vede šéfkuchař Václav Šulc (Začínal v nejlepší kuchyni v Praze - restaurace Alcron, poté jeho kroky směřovali do restaurace Divinis – pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař.)


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Katka V. - 04. 12. 2019 (21:28)
Dobrý den, prosím jaký je rozpis a program italských kurzů na leden a únor? Děkuji, Katka
Eldorado - 05. 12. 2019 (08:22)
Dobrý den, aktuálně máme vypsány tyto kurzy: Alfa Omega - 27.1.2020 v 16:00 (Minestrone - zeleninová polévka, Pasta Carbonara, Špenátové cannelloni s ricottou - součástí kurzu není výroba těstoviny, Tomatová omáčka, Jogurtovo-medové Semifreddo - domácí mražená zmrzlina), Pasta fresca - 17.2.2020 v 16:00 (Crostini se zelenou omáčkou a lanýžovým olejem, Domácí těsto na čerstvé těstoviny různých tvarů a tloušťky, Plněné ravioli “alla mantovana” s dýňovou náplní a Amarettem, Pappardelle s máslovou omáčkou se šalvějí, Tagliatelle ai funghi (s houbami), “Bonet” (čokoládový puding podávaný se sušenkami amaretti)), Pizza - 25.3.2020 v 16:00 (Pizza: příprava kynutého těsta + různé i netradiční varianty náplní, např. - burrata e pomodorini - mortadella a pistáciové pesto - prosciutto crudo a fíky ... ale zvolit můžete i tradiční varianty, které znáte z každé pizzerie, Focaccia (italský bílý chléb) s rozmarýnem, cherry rajčátky a olivami, Tiramisú), Italské kuře - 14.2.2020 v 16:00 (Caesar salát s krutony a křupavou pancetou, Šťavnaté kuřecí prsíčko s bylinkami a citronovou kůrou, Kuřecí roláda s parmskou šunkou a piniovými oříšky, Papardele s kuřecími játry, pančetou a šalvějí, Pannacotta s lesním ovocem), Italská rizota a telecí maso - 4.2.2020 v 16:00 (Ossobuco alla Milanese (dušené telecí lýtko), Šafránové rizoto Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy (podle sezóny) nebo Rizoto "frutti di mare" (podle sezóny), Telecí Salt in bocca - telecí maso (skočdohubky), Sorbetto al limone e vodka (citronový sorbet s vodkou)).
horakova@rozvod-vyzivne.cz - 30. 9. 2019 (14:40)
Dobry den, jsou jit nejake termíny na listopad? Diky Hanja
Eldorado - 30. 9. 2019 (15:33)
Dobrý den, na listopad termíny ještě bohužel nemáme. Aktuálně je vypsáno toto: 15.10.2019 - ITALSKÉ KUŘE (Caesar salát s krutony a křupavou pancetou, Šťavnaté kuřecí prsíčko s bylinkami a citronovou kůrou, Kuřecí roláda s parmskou šunkou a piniovými oříšky, Papardele s kuřecími játry, pančetou a šalvějí, Pannacotta s lesním ovocem), 18.10.2019 - PIZZA GOURMET (•Pizza: příprava kynutého těsta + různé i netradiční varianty náplní, např. burrata e pomodorini, mortadella a pistáciové pesto, prosciutto crudo a fíky, dál •Focaccia (italský bílý chléb) s rozmarýnem, cherry rajčátky a olivami, Tiramisú). Kurz PASTA FRESCA 11.10.2019 je bohužel již obsazen.
Adéél - 04. 5. 2019 (21:58)
Dobrý den, mohu sebou vzít 14 letého bráchu? Chtěla bych mu to kurz dát k narozeninám :-))) děkuji
Eldorado - 04. 5. 2019 (22:08)
Dobrý den, záleží jak to myslíte. Pokud máte již poukaz pro 1 osobu a dotazujete se zda sebou můžete vzít bratra jako neplatící doprovod, tak to bohužel možné není. Pokud váš dotaz je myšlen tak, zda je možné zakoupit poukaz i pro 14ti letého bratra, tak to samozřejmě možné je. Věk tu není omezen.
Silvie - 01. 4. 2019 (21:53)
Dobrý den, jsou v blízké době vypsané nějaké termíny pro tento kurz? A je možnost si prohlédnout menu? Děkuji
Eldorado - 02. 4. 2019 (08:22)
Dobrý den, ano termínu je několik. 14.5.2019 je vypsaný kurz Pizza a focaccia (Bazalkové pesto, Pizza – příprava kynutého těsta + různé varianty náplní, Focaccia (italský bílý chléb) s rozmarýnem a cherry rajčátky, Tiramisú), pak 20.5.2019 Pasta fresca (Crostini con peperoni arrosto - toustíky s pečenou paprikou, Domácí těsto na čerstvé těstoviny různých tvarů a tloušťky, Plněné ravioli, tortellini – dýňovou náplní s ricottou, Máslová omáčka se šalvějí, Žloutkový šlehaný krém zabaglione s ovocem), pak 23.4.2019 Italské kuře (Caesar salát s krutony a křupavou pancetou, Šťavnaté kuřecí prsíčko s bylinkami a citronovou kůrou, Kuřecí roláda s parmskou šunkou a piniovými oříšky, Papardele s kuřecími játry, pančetou a šalvějí, Pannacotta s lesním ovocem).
Eldorado - 02. 4. 2019 (08:26)
U dalších 2 kurzů se termín chystá - Italská rizota a telecí maso (Ossobuco alla Milanese - dušené telecí lýtko, Šafránové rizoto, Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy (podle sezóny) nebo Rizoto "frutti di mare" (podle sezóny), Telecí Salt in bocca - telecí maso (skočdohubky), Sorbetto al limone e vodka (citronový sorbet s vodkou)) a pak Italská Alfa Omega (Minestrone - zeleninová polévka, Pasta Carbonara, Špenátové cannelloni s ricottou (součástí kurzu není výroba těstoviny), Tomatová omáčka, Jogurtovo-medové Semifreddo - domácí mražená zmrzlina).
Pepíno - 22. 10. 2018 (09:24)
Dobrý den, budete pořádat kurzy i v roce 2019? Máte případně už termíny třeba na první polovinu roku? Děkuji
Eldorado - 22. 10. 2018 (09:31)
Dobrý den, ano kurzy budou i v roce 2019. Aktuálně ale takto dopředu ještě termíny vypsány nemáme.
Jana - 10. 7. 2017 (12:54)
Dobrý deň, sú už vypsané termíny na druhú polovicu roku 2017? Mala by som záujem. Ďakujem
Eldorado - 10. 7. 2017 (16:12)
Dobrý den, ano. V Praze 14.9.2017 v 16:00 (Pasta Carbonara, Minestrone - zeleninová polévka, Špenátové cannelloni s ricottou, Tomátová omáčka Jogurtovo-medové Semifredo), 27.9.2017 v 16:00 (Caesar salát s krutony a křupavou pancetou, Šťavnaté kuřecí prsíčko s bylinkami a citronovou kůrou, Kuřecí roláda s parmskou šunkou a piniovými oříšky, Papardele s kuřecími játry, pančetou a šalvějí, Pannacotta s lesním ovocem). V Brně 1.11.2017 v 16:30 (Otevřené Lasagne s ragú Bolognese, parmezánem a bazalkovou pěnou, Rizoto s rukolou, bílým vínem a scampou, Saltimbocca – přírodní telecí plátek se šalvějí a parmskou šunkou, servírovaný na pyré z brambor a černých nakládaných oliv, Čerstvé jahody se žloutkovo-vinnou pěnou Zabaglione), 22.11.2017 v 16:30 (Tagliolini aglio olio s krevetami, Domácí pappardelle Salsa fresca (rajčatová omáčka, pancetta), Tortellini plněné pravými hříbky servírované na jemné smetanové omáčce, Granita z lesního ovoce v kombinaci s citronovým mascarpone).
Alexandra - 06. 12. 2016 (10:31)
Dobrý den, jsou už vypsané termíny na rok 2017 do Brna? Děkuji
Eldorado - 06. 12. 2016 (10:53)
Dobrý den, ano jsou. Termíny se průběžně vypisují tak jak se plní a s blížícím se termínem jejich konání se vypisují další. Nejlepší je si vždy zavolat na infolinku 774 405 585 a tam vám rádi řekneme vypsané volné termíny i jejich zaměření. Aktuálně ale tedy jsou 1.2.2017 v 16:30 (Křupavé grissini (italské tyčinky z kynutého těsta) + Bagna couda (teplý ančovičkový dresing s čerstvou zeleninou) + Risotto s loupanými rajčaty a mušlemi vongole + Scaloppine z hovězí roštěné na červeném vinném octu, čekance a piniích, pečené rozmarýnové brambory + Ricotta café s višňovým džemem a sušenkou cantucci), 15.2.2017 v 16:30 (Tagliolini aglio olio s krevetami + Domácí pappardelle Salsa fresca (rajčatová omáčka, pancetta) + Tortellini plněné pravými hříbky servírované na jemné smetanové omáčce + Granita z lesního ovoce v kombinaci s citronovým mascarpone), 12.3.2017 v 11:00 (Otevřené Lasagne s ragú Bolognese, parmezánem a bazalkovou pěnou + Rizoto s rukolou, bílým vínem a scampou + Saltimbocca – přírodní telecí plátek se šalvějí a parmskou šunkou, servírovaný na pyré z brambor a černých nakládaných oliv + Čerstvé jahody se žloutkovo-vinnou pěnou Zabaglione).
Jarka - 11. 3. 2016 (09:42)
Dobrý den, pořádáte do prázdnin v Brně kurz Italské kuchyně zaměřený na těstoviny? děkuji
Eldorado - 11. 3. 2016 (09:59)
Dobrý den, ano. Aktuálně jsou vypsány tyto termíny: 22.4.2016 a 21.6.2016 (oba od 16:30).
Monika - 31. 1. 2016 (20:40)
Dobrý den, měla bych zájem o kurz v Praze. Bude v dohledné době? Děkuji
Eldorado - 01. 2. 2016 (08:15)
Dobrý den, ano. V Praze máme aktuálně vypsány tyto termíny: 1.3., 29.3., 18.4., 11.5.2016.
Honza - 17. 8. 2015 (23:21)
Dobrý den, kdy bude prosím nejbližší termín kurzu pro Brno? Děkuji
Eldorado - 18. 8. 2015 (08:25)
Dobrý den, v Brně jsou aktuálně vypsány 2 termíny: 22.9. (kurz: Otevřené Lasagne s ragú Bolognese, Risotto s rukolou, Saltimbocca – přírodní telecí plátek se šalvějí a parmskou šunkou, Čerstvé jahody se žloutkovo - vinnou pěnou Zabaglione), 23.10. (Tagliolini aglio olio s krevetami, Domácí pappardelle Salsa freschia, Tortellini plněné pravými hříbky, Granita z lesního ovoce v kombinaci s citronovým mascarpone).
Černík - 15. 3. 2014 (09:37)
Dobrý den, mám zájem o Váš kurz ovšem pro pokročilé. Zajímají nás novinky a nové trendy v Italské kuchyni. Budeme čtyři osoby pracující v gastronomii a tímto se chci zeptat zda lze kurz upravit.Děkuji za odpověď.
Eldorado - 17. 3. 2014 (08:25)
Dobrý den, kurzy pro pokročilé bohužel nemáme. Je jen jeden základní kurz. Aktuálně máme 2 možná témata kurzu (v Praze): 1. ITALSKÁ KLASIKA – carbonara, bolognese, telecí salti in boca, tiramisú… (penne alla carbonara - těstoviny carbonara, ragu alla bolognese - boloňská omáčka, salti in bocca alla romana - telecí maso s parmskou šunkou a šalvějí, insalata champignon, rucola e parmigiano - salát s rukolou, žampiony a parmazánem, tiramisú), 2. ITALSKÁ HOSTINA A RYBY – crostini, tomatová pasta, sépie, losos… (3 druhy crostini - slavnostní toustíky s olivami, hřiby, rajčaty, farfalle alla vodka - mašle s tomatovo-smetanovou omáčkou a vodkou, pečený losos s citrusy, sépie s hřáškem, bigne alla crema pasticcera e cioccolata - minivětrníčky s krémem a čokoládou).
Kolečkář - 02. 2. 2014 (20:40)
Je možné absolvovat kurz i o víkendu?
Eldorado - 03. 2. 2014 (08:48)
Dobrý den, bohužel ne. Kurzy se konají v pracovní dny a to od 16:00 nebo od 16:30. Aktuální termíny jsou 11.2.2014 a 5.3.2014.
Helena - 06. 10. 2013 (20:52)
Dobrý den, chtěla bych tento kurz pro kamarádku k narozeninám, dá se u Vás koupit poukaz, kde si může vybrat jakýkoliv termín. Jednalo by se o kurz pro jednoho v Praze. Tento poukaz bych potřebovala do pátku 11.10.13 Děkuji za odpověď.
Eldorado - 07. 10. 2013 (10:20)
Dobrý den, ano poukaz do pátku bez problémů stihneme doručit. Doručujeme do 1-2 dnů kdekoliv v ČR. Certifikáty mají platnost 9 měsíců od zakoupení a obdarovaný si sám vybere termín, který mu nejvíce vyhovuje. Vybírá ale z vypsaných termínů kurzů (cca 2-3 kurzy měsíčně).
Martina - 29. 8. 2012 (13:03)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda plánujete nějaký kurz vaření na italskou kuchyni v Brně do konce roku 2012? Moc díky za odpověď.
Eldorado - 29. 8. 2012 (13:14)
Dobrý den, ano plánujeme. Aktuálně jsou vypsány tyto termíny: 4.10.2012, 23.10.2012, 29.11.2012 a 15.12.2012. Pokud se kurzy naplní vypíšeme další termíny. Začátek všech kurzů v Brně je v 16:30.
Dita Brabcová - 19. 3. 2011 (11:47)
Dobrý den, zajímal by mne kurz vaření Italské kuchyně nebo ryby a dary moře, ale pouze v Brně - 1 osoba. Pořádáte je v nějakých konkrétních termínech?
Eldorado - 20. 3. 2011 (17:25)
Dobrý den, pokud si zakoupíte zážitek u nás dostáváte certifikát s 9-ti měsíční platností. V této době si můžete vybrat (nebo přímo obdarovaný) vám vyhovující termín. Na Vámi poptávané kurzy jsou v Brně vypsány tyto termíny - 25.3. (ryby), 9.4. (ryby), 16.4. (italská kuchyně), 27.4. (ryby)... další samozřejmě v květnu ...
Martina - 29. 1. 2011 (00:24)
Prosím Vás, měla bych zájem o kurz vaření Italské kuchyně pro 3-4 osoby, ale potřebuji dopředu domluvit termín. Na koho bych se mohla obrátit?
Eldorado - 31. 1. 2011 (07:59)
Dobrý den, termíny se sjednávají na infolince 774 405 585.
Jana - 06. 12. 2009 (19:28)
Kde v Praze mate prosim atelier? Dekuji
Eldorado - 07. 12. 2009 (08:39)
Dobrý den, kulinářské studio je na Praze 3 - Vinohrady.
Praha
od 2 450 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin
2 450 Kč
2 osoby, 4 - 5 hodin
4 900 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Barman jen pro Vás
4.5/5
Barman jen pro Vás
od 19 440 Kč
Barmanem na zkoušku
4.5/5
Barmanem na zkoušku
od 4 890 Kč
Barmanský kurz
4.5/5
Barmanský kurz
od 4 890 Kč
Degustační menu na kozí farmě
5/5
Degustační menu na kozí farmě
od 2 900 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz