Kulinářské zážitky

Kurz vaření: Královské steaky

4/5

Místa zážitku

Tagy

Kurzy vařeníPro kliďaseMiluji jídlo a pitíKurzy

Hledáte kulinářský zážitek, kde je kvalitní maso v každém chodu surovinou číslo jedna?
Pak je tento kurz šitý na míru přímo vám. Rozpálíme pánev i gril. Ochutnáme steak v klasické úpravě, zauzený i připravený technikou sous vide. A navíc se naučíme i domácí burger!

Popis zážitku

Během kurzu budete připravovat:

amuse bouche: pomalu pečený roastbeef z nízkého roštěnce, domácí cibulová bageta, laktonéza z červené řepy s wasabi

double cheeseburger z vyzrálého hovězího masa s cheddarem a nakládanou zeleninou, limetkový dip a domácí BBQ omáčka (pánev)

Tomahawk steak z vysokého roštěnce s kostí na grilu, karamelizovaná baby karotka s ořechy a balsamico redukcí, pepřová omáčka (gril)

zauzený Hanger steak, omáčka z černého piva a pečených rajčat, domácí rozmarýnový chléb (pánev + gril)

T-bone steak – král hovězích steaků z vyzrálého hovězího masa na přepuštěném bylinkovém másle, ragú z čerstvých hřibů a fava fazolí (gril)

flambovaný ananas v Bourbonu, šlehaná smetana s vanilkou a mátou


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink (káva, čaj, nealko, pivo, víno, ...)
  • zapůjčení zástěry na vaření
  • seznámení s připravovaným menu a surovinami
  • kurz přípravy pokrmů (5 chodové menu – viz. výše) pod vedením zkušeného lektora
  • receptury pokrmů které se budou v kurzu vařit
  • nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu
  • průběžný a závěrečný úklid ateliéru (klient neuklízí)

Podmínky


Doba trvání

4 hodiny


Počet osob

1 - 18 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

Kurz vede Jan Rimpler. Vystudoval kuchařinu na střední škole v Pelhřimově a své kuchařské znalosti začal nabírat hlavně při pětileté zahraniční praxi na čtyř a pěti hvězdičkových říčních lodích. Po návratu pracoval také jako šéfkuchař českobudějovického Grand Hotelu Zvon, restaurace Noem Arch Brno a Relax a sport resortu Dolní Morava.


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Brno
od 3 200 Kč
1 osoba, 4 hodiny
3 200 Kč
2 osoby, 4 hodiny
6 400 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Kurz vaření: Steak a Ratatouille
5/5
Kurz vaření: Steak a Ratatouille
od 2 900 Kč
Kurz vaření: Ryby a dary moře
5/5
Kurz vaření: Ryby a dary moře
od 2 900 Kč
Kuchař do domu
4.5/5
Kuchař do domu
od 4 390 Kč
Vaření s šéfkuchařem
5/5
Vaření s šéfkuchařem
od 2 900 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz