Kurz vaření: Ryby a dary moře

5/5

Změňte svůj názor na ryby a naučte se je u nás připravit jako mistři kuchaři od Středozemního moře.

Popis zážitku

Naučte se na našem kurzu vaření přípravu pokrmů z ryb a darů moře od začátku až do konce. Ukážeme Vám, jak se surovinami správně pracovat, aby byl Váš pokrm delikátní. Po absolvování kurzu z Vás bude mistr v přípravě ryb.
Kurz vaření zahájíte uvítacím drinkem. Seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor Vám názorně ukáže a vysvětlí, jak se vaří každý chod kurzu. Poté připravujete celý pokrm Vy. Dokonale si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je delikátní.

Na výběr máte několik kurzů:
Menu 1: Rychlý rybí vývar - court bouillon, Livornská rybí polévka, Sardinky a mořský ďas v šafránové tempuře se salátkem, Papilot di mare (mořský vlk, slávky, krevety, zelenina), Kaštanový crumble
Menu 2: Salát ze sépií, Linguini s mušlemi na víně a tomaty, Orata al limone al forno (Pražma pečená na citronech), polenta jako příloha, Torta meringata (pusinkový dort s ovocem)
Menu 3: Pěna z uzených ryb s grilovanou zeleninou, Krémová rybí polévka s cuketou a limetkovou pěnou, Filet z candáta (příp. pstruha či lososa) se salátkem z červené čočky, Tvarohové knedlíčky s jahodami

Menu se může v průběhu roku měnit a vypisovat i další s novými recepty ...


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • kurz přípravy pokrmů (minimálně 3 - 4 chodové menu)
  • receptury pokrmů které se budou v kurzu vařit
  • nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz
  • zdarma nápoje během kurzu vaření (voda, džus, káva, čaj, víno)
  • stolování a aranžování pokrmů
  • ochutnávku vín k daným pokrmům
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu vaření

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin


Počet osob

1 - 16 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

V Praze kurz vede:
TOMÁŠ ROTT - Získával rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška nebo
JAKUB MUŽÍK - Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni.


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Praha
od 3 300 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin
3 300 Kč
2 osoby, 4 - 5 hodin
6 600 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Kurz vaření: Česká kuchyně
5/5
Kurz vaření: Česká kuchyně
od 3 300 Kč
Kurz vaření: Italská kuchyně
5/5
Kurz vaření: Italská kuchyně
od 3 300 Kč
Kurz vaření: Asie
5/5
Kurz vaření: Asie
od 3 600 Kč
Kurz vaření: Steak
5/5
Kurz vaření: Steak
od 3 600 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz