Kulinářské zážitky

Kurz vaření: Ryby a dary moře

5/5

Místa zážitku

Tagy

Kurzy vařeníPro kliďaseMiluji jídlo a pití

Změňte svůj názor na ryby a naučte se je u nás připravit jako mistři kuchaři od Středozemního moře...

Popis zážitku

Není ryba jako ryba... čím je čerstvější, tím je samozřejmě chutnější. Tím ale celá ta věda kolem přípravy ryb a dalších mořských živočichů rozhodně nekončí! Víte, jak se pozná opravdu čerstvá ryba? Nemáte tušení, co s tím šupinatým živočichem, když už leží na Vašem stole? Víte, jak se pozná, že ta rybka je už hotová tak akorát? Máte strach ochutnat ústřici? Nemějte! :-) ...Vše Vám vysvětlíme a do tajů přípravy Vás zasvětíme.
Lekci zahájíte uvítacím drinkem. Seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor názorně ukáže a vysvětlí jak se vaří každý chod lekce. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.
V kurzu budete připravovat například kořeněnou makrelu na pánvi, rolky z mořského jazyka plněné zeleninou, pečenou delikatesní rybu Monk Fish, rychlý rybí vývar - court bouillon nebo linguini s mušlemi na víně a tomaty, doradu (pražma) s pomerančem, bylinkami a cherry rajčátky, sépii s hráškem, pesto ze sušených rajčat a mandlí, torta meringata (pusinkový dort s ovocem) ...


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • kurz přípravy pokrmů (minimálně 3 chodové menu)
  • receptury pokrmů které se budou v kurzu vařit
  • nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz
  • zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno)
  • lekci stolování a aranžování pokrmů (10 – 15 minut)
  • návštěvu sommeliéra a ochutnávku několika druhů vín
  • doporučení sommeliéra jaké víno k jednotlivým chodům podávat
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu
  • průběžný a závěrečný úklid ateliéru (klient neuklízí)

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin


Počet osob

1 - 12 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

V Praze kurz vede:
Tomáš Rott (Získával rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška) nebo
Václav Šulc (Začínal v nejlepší kuchyni v Praze - restaurace Alcron, poté jeho kroky směřovali do restaurace Divinis – pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař).


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Praha
od 2 900 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin
2 900 Kč
2 osoby, 4 - 5 hodin
5 800 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Kurz vaření: Steak a Ratatouille
5/5
Kurz vaření: Steak a Ratatouille
od 2 900 Kč
Kuchař do domu
4.5/5
Kuchař do domu
od 4 390 Kč
Vaření s šéfkuchařem
5/5
Vaření s šéfkuchařem
od 2 900 Kč
Kurz vaření: Jihovýchodní Asie
5/5
Kurz vaření: Jihovýchodní Asie
od 2 900 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz