Kulinářské zážitky

Kurz vaření: Ryby a dary moře

5/5

Změňte svůj názor na ryby a naučte se je u nás připravit jako mistři kuchaři od Středozemního moře.

Popis zážitku

Není ryba jako ryba... čím je čerstvější, tím je samozřejmě chutnější. Tím ale celá ta věda kolem přípravy ryb a dalších mořských živočichů rozhodně nekončí! Víte, jak se pozná opravdu čerstvá ryba? Nemáte tušení, co s tím šupinatým živočichem, když už leží na Vašem stole? Víte, jak se pozná, že ta rybka je už hotová tak akorát? Máte strach ochutnat ústřici? Nemějte! :-) Vše Vám vysvětlíme a do tajů přípravy Vás zasvětíme.
Lekci zahájíte uvítacím drinkem. Seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor názorně ukáže a vysvětlí jak se vaří každý chod lekce. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.

Na výběr máte několik kurzů:
Menu 1 (Praha): kořeněná makrela na pánvi, rolky z mořského jazyka plněné zeleninou, pečená delikatesní ryba Monk Fish, rychlý rybí vývar - court bouillon
Menu 2 (Praha): linguini s mušlemi na víně a tomaty, dorada (pražma) s pomerančem, bylinkami a cherry rajčátky, sépii s hráškem, pesto ze sušených rajčat a mandlí, torta meringata (pusinkový dort s ovocem)
Menu 3 (Praha): tataráček z grilovaných krevet s limetovou majonézou a toastem, pečené tygří krevety na zázvoru, česneku a chilli s hráškovým pyré, grilovaná chobotnice se sépiovým risottem, brasírovaná cherry rajčátka na olivovém oleji, flambované palačinky (Crepe Suzette)
Menu 4 (Brno): slávky na víně a zelenině, mečoun steak marinovaný + salát z wakame řas a hrášek s mátou, pstruh filet na kmínovém oleji + svěží okurkový salát s hruškou a ředkvičkou, mořský vlk v solné krustě, candát se špenátovým salátem a koprový dip
Menu se může v průběhu roku měnit a vypisovat i další s novými recepty ...


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • kurz přípravy pokrmů (minimálně 3 - 4 chodové menu)
  • receptury pokrmů které se budou v kurzu vařit
  • nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz
  • zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno - pouze v Praze)
  • stolování a aranžování pokrmů
  • ochutnávku vín k daným pokrmům (pouze v Praze)
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin


Počet osob

1 - 16 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

V Praze kurz vede:
TOMÁŠ ROTT - Získával rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška nebo
VÁCLAV ŠULC - Začínal v nejlepší kuchyni v Praze - restaurace Alcron, poté jeho kroky směřovali do restaurace Divinis – pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař.

V Brně kurz vede:
JAN RIMPLER - Vystudoval kuchařinu na střední škole v Pelhřimově a své kuchařské znalosti začal nabírat hlavně při pětileté zahraniční praxi na čtyř a pěti hvězdičkových říčních lodích. Po návratu pracoval také jako šéfkuchař českobudějovického Grand Hotelu Zvon, restaurace Noem Arch Brno a Relax a sport resortu Dolní Morava.


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Brno
od 2 900 Kč
Praha
od 2 900 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Barman jen pro Vás
4.5/5
Barman jen pro Vás
od 19 440 Kč
Barmanem na zkoušku
4.5/5
Barmanem na zkoušku
od 4 890 Kč
Barmanský kurz
4.5/5
Barmanský kurz
od 4 890 Kč
Degustační menu na kozí farmě
5/5
Degustační menu na kozí farmě
od 2 900 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz