Změňte svůj názor na ryby a naučte se je u nás připravit jako mistři kuchaři od Středozemního moře.
Není ryba jako ryba... čím je čerstvější, tím je samozřejmě chutnější. Tím ale celá ta věda kolem přípravy ryb a dalších mořských živočichů rozhodně nekončí! Víte, jak se pozná opravdu čerstvá ryba? Nemáte tušení, co s tím šupinatým živočichem, když už leží na Vašem stole? Víte, jak se pozná, že ta rybka je už hotová tak akorát? Máte strach ochutnat ústřici? Nemějte! :-) Vše Vám vysvětlíme a do tajů přípravy Vás zasvětíme.
Lekci zahájíte uvítacím drinkem. Seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor názorně ukáže a vysvětlí jak se vaří každý chod lekce. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.
Na výběr máte několik kurzů:
Menu 1: Rychlý rybí vývar - court bouillon, Livornská rybí polévka, Sardinky a mořský ďas v šafránové tempuře se salátkem, Papilot di mare (mořský vlk, slávky, krevety, zelenina), Kaštanový crumble
Menu 2: Salát ze sépií, Linguini s mušlemi na víně a tomaty, Orata al limone al forno (Pražma pečená na citronech), polenta jako příloha, Torta meringata (pusinkový dort s ovocem)
Menu 3: Pěna z uzených ryb s grilovanou zeleninou, Krémová rybí polévka s cuketou a limetkovou pěnou, Filet z candáta (příp. pstruha či lososa) se salátkem z červené čočky, Tvarohové knedlíčky s jahodami
Menu se může v průběhu roku měnit a vypisovat i další s novými recepty ...
4 - 5 hodin
1 - 16 osob
bez zvláštních požadavků
celoročně
ne
mírná
mírná
bez omezení
V Praze kurz vede:
TOMÁŠ ROTT - Získával rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška nebo
JAKUB MUŽÍK - Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni.
Zeptejte se...