Kulinářské zážitky

Kurz vaření: Steak

5/5

Naučte se připravit steak "medium", "rare" nebo "well done" jako ve steak house!

Popis zážitku

Maso! To je to, co většinu z nás opravdu zajímá :-) Ale jak na to? Co s tím kusem masa, aby zůstalo šťavnaté, křehké a upečené podle Vašich představ? Co si takhle k Vašemu barbecue s přáteli vyšvihnout rafinovanou přílohu a kečup vyměnit za lahodnou domácí omáčku?
Lekci zahájíte uvítacím drinkem. Seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor názorně ukáže a vysvětlí jak se vaří každý chod lekce. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.

Na výběr máte několik kurzů:
Menu 1 (Praha): Carpaccio s rukolou, parmazánem a kapary; Tatarák se sušenými rajčaty, bruschetou a salátkem s dresinkem z francouzské hořčice; Steak z jihoamerické vyzrálé svíčkové s houbovým ragú a gratinovanými bramborami; Bramborové šišky se švestkovým glazé a perníkem
Menu 2 (Praha): Flank steak v kořeněné limetkové marinádě s lehkým listovým salátem, francouzský dresink; Tacos s náplní z nízkého roštěnce, avokáda, chilli a koriandru; Rib eye steak s pepřovou omáčkou, restovaná středozemní zelenina; Creme brulée
Menu 3 (Brno): Tatarák z hovězí svíčkové; Rib eye steak ze stařeného hovězího, mexická salsa, pečené brambory s gorgonzolou a slaninou; Vepřový Tomahawk v kořeněném nálevu s pivní glazurou; Anticucho - špízy z kuřecího masa a hovězího srdce ve skvělých jihoamerických marinádách
Menu se může v průběhu roku měnit a vypisovat i další s novými recepty ...


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • kurz přípravy pokrmů (minimálně 3 - 4 chodové menu)
  • receptury pokrmů které se budou v kurzu vařit
  • nákup surovin a jejich předpřípravu na kurz
  • zdarma nápoje během kurzu (voda, džus, káva, čaj, víno - pouze v Praze)
  • stolování a aranžování pokrmů
  • ochutnávku vín k daným pokrmům (pouze v Praze)
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin


Počet osob

1 - 16 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

V Praze kurz vede:
TOMÁŠ ROTT - Získával rozmanité pracovní zkušenosti v sardské restauraci Ichnusa Botega Bistro na Smíchově, poté vedl jejich sesterskou restauraci Bisos na Žižkově a absolvoval několikaměsíční stáž v přímořské luxusní restauraci v Porto Rotondo na Sardinii. Nakonec zakotvil v pětihvězdičkovém hotelu Aria v restauraci Coda po boku Davida Šaška.

V Brně kurz vede:
JAN RIMPLER - Vystudoval kuchařinu na střední škole v Pelhřimově a své kuchařské znalosti začal nabírat hlavně při pětileté zahraniční praxi na čtyř a pěti hvězdičkových říčních lodích. Po návratu pracoval také jako šéfkuchař českobudějovického Grand Hotelu Zvon, restaurace Noem Arch Brno a Relax a sport resortu Dolní Morava.


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Lucie - 18. 12. 2018 (15:25)
dobrý den, je možné objednat zážitkové vaření - přípravu steaku na firemní oslavu, že by lektor přijel za námi?
Eldorado - 18. 12. 2018 (16:01)
Dobrý den, bohužel ne. Kurz probíhá pouze v zázemí studia v Praze. :-(
Brno
od 3 000 Kč
Praha
od 2 900 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Barman jen pro Vás
4.5/5
Barman jen pro Vás
od 19 440 Kč
Barmanem na zkoušku
4.5/5
Barmanem na zkoušku
od 4 890 Kč
Barmanský kurz
4.5/5
Barmanský kurz
od 4 890 Kč
Degustační menu na kozí farmě
5/5
Degustační menu na kozí farmě
od 2 900 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz