Atraktivní a stále populárnější sushi ... gastronomická kouzla ze země vycházejícího slunce.
Pod vedením přední české japanoložky a autorky několika kuchařek paní Kristiny Kopáčkové se naučíte připravovat například pokrmy z marinovaného tuňáka Tataki. Perfektně ovládnete přípravu pravé sushi rýže a osvojíte si rolování Maki, Nigiri či Temaki rolek. Zvládnete i přípravu polévky Misoširu.
Lekci zahájíte uvítacím drinkem. Seznámíte se s pracovními postupy přípravy pokrmů. Instruktor názorně ukáže a vysvětlí jak se vaří každý chod lekce. Poté připravujete celý pokrm Vy. Perfektně si tak osvojíte celý pracovní postup a výsledek je vynikající.
Menu:
Tataki (marinovaný tuňák)
Skládaná vaječná omeleta
Sushi – Maki, Nigiri, Temaki
Kalifornská rolka
Inari - taštičky
Šitaké salát
Kuřecí salát se sezamem a majonézou z křepelčích vajec
Misoširu (polévka s tófu, řasou furu-wakame a miso pastou)
4 - 5 hodin
1 -16 osob
bez zvláštních požadavků
celoročně
ne
mírná
mírná
bez omezení
Kurz je veden přední českou japonoložkou a filozofkou paní PHDr. Kristinou Kopáčkovou, milovnicí japonské kuchyně, autorkou několika japonských kuchařek a průvodců japonskou gastronomií. Paní Kopáčková je také majitelkou známé cestovní kanceláře Hana Tour Japan Travel.
Zeptejte se...