Kulinářské zážitky

Vaření s šéfkuchařem

5/5

Sestavte symfonii pro chuťové buňky. Absolvujte s námi vysokou školu kuchařského umění a ponořte se do tajů gastronomie. Vařte s šéfkuchařem!

Popis zážitku

Šéfkuchař Vás seznámí se svým uměním. Naučíte se připravit menu na vybrané téma, pod taktovkou některého z mistrů kulinářské magie. Ukážeme Vám, jak vybrat nejvhodnější víno. Seznámíte se detailně s recepturou a naučíte se pokrm dokonale připravit a servírovat.

Na výběr máte mnoho kurzů (cca 30). Např.:
Italská kuchyně: Minestrone (zeleninová polévka), Pasta Carbonara, Špenátové cannelloni s ricottou, Tomatová omáčka, Jogurtovo-medové Semifreddo (domácí mražená zmrzlina)

Česká kuchyně: Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou, Kachní jatýrka na černém pivě, Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem, Ovocné taštičky s perníkem a přepuštěným máslem

Vietnam: Nesmažené závitky s krevetami + namáčecí omáčka, Bún bo Nam Bo - salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem, Pho Bo - hovězí polévka s masem, rýžovými nudlemi, bylinkami a zeleninou, Fialová "sticky" rýže s mangem

Thajsko: Tom Kah Koong (krevetová polévka s kokosovým mlékem), Popia Tod (thajské jarní závitky), Kaeng Khiao Wan Neua (hovězí maso se zeleném kari), jasmínová rýže, Phad Thai Kai (rýžové nudle s kuřecím masem), Kokosový pudink s grilovaným ananasem

Ryby: linguini s mušlemi na víně a tomaty, dorada (pražma) s pomerančem, bylinkami a cherry rajčátky, sépii s hráškem, pesto ze sušených rajčat a mandlí, torta meringata (pusinkový dort s ovocem)

Steak: Flank steak v kořeněné limetkové marinádě s lehkým listovým salátem, francouzský dresink; Tacos s náplní z nízkého roštěnce, avokáda, chilli a koriandru; Rib eye steak s pepřovou omáčkou, restovaná středozemní zelenina; Creme brulée

a mnoho dalších sushi, francouzská, indická, libanonská, sladké dezerty, dorty ...


Co zážitek obsahuje

  • uvítací drink
  • receptury pokrmů a suroviny
  • kurz vaření s šéfkuchařem (minimálně 3 - 4 chodové menu)
  • možnost výběru různorodé tématiky kurzů (cizokrajné i tuzemské speciality)
  • zdarma nápoje během kurzu
  • ochutnávku několika druhů vín
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu

Podmínky


Doba trvání

4 - 5 hodin


Počet osob

1 - 16 osob


Oblečení

bez zvláštních požadavků


Počasí/Sezóna

celoročně


Diváci

ne


Fyzická náročnost

mírná


Psychická náročnost

mírná


Zdravotní stav

bez omezení


Ostatní

Lektory jsou například:
Dušan Svoboda (20 let působil v restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí - například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách. Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu.)

Hana Konečná (Pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Poté pracovala v hotelu Malý pivovar v Českých Budějovicích nebo v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****.)

Václav Šulc (Začínal v nejlepší kuchyni v Praze - restaurace Alcron, poté jeho kroky směřovali do restaurace Divinis – pozice Chef de Partie. Jeho další cesta poznávání gastronomického umění vedla do Itálie, kde byl na stáži v malém městečku Savigno 30 kilometrů od Bologně, kde pracoval v restauraci Amerigo 1934, která se vyznačovala typickou místní kuchyní. Dosažené znalosti pak zužitkoval při otevření restaurace Luka Lu, kde pracoval jako šéfkuchař.)

nebo Tomáš Rott, Yazan Manjah, PHDr. Kristina Kopáčková ... Záleží jen na vás jaký kurz si vyberete.


Máte nějakou další otázku?

Zeptejte se...


Milena - 12. 11. 2017 (12:10)
Dobrý den, můžete mi prosím sdělit, které šéfkuchaře jste schopni zajistit při koupi tohoto zážitku? Děkuji za informaci. Milena
Eldorado - 13. 11. 2017 (11:20)
Dobrý den, tento kurz je postaven jako "univerzální" kurz vaření. Držitel tohoto poukazu si může vybrat tedy jakýkoliv kurz z naší nabídky. U každého konkrétního kurzu vaření je vždy v DALŠÍCH INFORMACÍCH uveden šéfkuchař který kurz vede a jeho reference. Například kurz Steak vede šéfkuchař Michal Nikodem (sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu, pracoval v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze), kurz Sushi zase vede přední česká japonoložka a filozofka paní PHDr. Kristina Kopáčková, milovnice japonské kuchyně, autorka několika japonských kuchařek a průvodců japonskou gastronomií. Paní Kopáčková je také majitelkou známé cestovní kanceláře Hana Tour Japan Travel.....
G.Buriánová - 17. 10. 2017 (15:19)
Dobrý den, měla bych zájem o zakoupení zážitku "Vaření s šefkuchařem" s Radkem Kašpárkem. Chci se jen ujistit, zda je to ten Radek Kašpárek, který má svůj pořad v televizi..? Pokud ano, mám druhý dotaz. Jak přesně si objednat zážitek Vaření právě s tímto šefkuchařem. V objednávkovém formuláři jsem nenašla možnost výběru. Děkuji za odpověď S pozdravem Buriánová
Eldorado - 17. 10. 2017 (15:45)
Dobrý den, pan Kašpárek již šéfkuchaře v kurzech vaření nedělá. V případě vašeho zájmu o tento zážitek i pod taktovkou jiného šéfkuchaře nás kontaktujte a podíváme se jaký šéfkuchař by vám na jaký kurz vyhovoval.
Hana Břemková - 29. 5. 2015 (20:02)
Dobrý den,dalo by se zařídit vaření s italem Emanuelem.Děkuji Břemková
Eldorado - 01. 6. 2015 (08:24)
Dobrý den, pokoušeli jsme se ale bohužel bez úspěchu.
Hana Břemková - 24. 5. 2015 (10:37)
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jak je to s výběrem vaření kdy si může člověk určit co a s kým chce vařit. Děkuji za odpověď Břemková
Eldorado - 26. 5. 2015 (09:44)
Dobrý den, při zakoupení zážitku Vaření s šéfkuchařem si můžete vybrat kterýkoli kurz z naší nabídky - různé druhy kuchyní (česká, italská, exotická, ...), přípravy steaků, ryb i dezertů. Jakmile nás kontaktujete na sjednání rezervace, sdělíme Vám termíny kurzů a vy si vyberete, který budete chtít absolvovat. Každý kurz vede jiný šéfkuchař.
Kristýna - 25. 11. 2012 (11:50)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by šlo zajistit vaření pod vedením Zdeňka Pohlreicha? A zdali je tento zážitek určen i pro začátečníky. Můj partner by se rád naučil vařit, rád mi pomáhá v kychyni a tento dárek by se mi pro něj libíl! Děkuji za odpověď.
Eldorado - 26. 11. 2012 (08:40)
Dobrý den, pana Pohlreicha jsme oslovovali, bohužel nakonec bez úspěchu. Troufnu si ale říci, že šéfkuchaři v našich kurzech jsou stejně dobří jako pan Pohlreich. Např. Radek Kašpárek - restaurace Coda v hotelu ARIA (česká kuchyně), paní Keng - šéfkuchařka restaurace NOI (thajské kurzy), Michal Nikodem - hotel Savoy***** (ryby, steaky), Kristýna Kopáčková - přední česká japonoložka (sushi), Mirka Slavíková - vyučuje na škole CIFAP Ecole Paris, vede tým který dodává dezerty Úřadu vlády pro mezivládní návštěvy (delikatesy a čokoláda)...
Martina - 13. 4. 2011 (13:17)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli už se podařilo pana Pohlreicha domluvit?
Eldorado - 13. 4. 2011 (14:00)
Dobrý den, bohužel ne. Pan Pohlreich to nakonec odmítl.
Kačka - 15. 12. 2009 (04:24)
Dobrý den, mohu se zeptat o jaké kulinářské mistry se jedná? Spolupracujete i se Zdeňkem Pohlreichem? Byla by tato možnost? Děkuji za odpověď. lacroft@seznam.cz
Eldorado - 15. 12. 2009 (09:05)
Dobrý den, každý kurz vede jiný šéfkuchař, např. Radek Kašpárek - restaurace Coda v hotelu ARIA (česká kuchyně), paní Keng - šéfkuchařka restaurace NOI (thajské kurzy), Michal Nikodem - hotel Savoy***** (ryby, steaky), Kristina Kopáčková - přední česká japonoložka (sushi), Mirka Slavíková - vyučuje na škole CIFAP Ecole Paris, vede tým který dodává dezerty Úřadu vlády pro mezivládní návštěvy (delikatesy a čokoláda)... Pan Pohlreich by se měl objevit jako šéfkuchař cca od února 2010. Bohužel ještě nejsou dohodnuty všechny podmínky, takže Vám ho nemůžeme 100% slíbit.
Praha
od 2 900 Kč
1 osoba, 4 - 5 hodin
2 900 Kč
2 osoby, 4 - 5 hodin
5 800 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Mohlo by se Vám líbit

Barman jen pro Vás
4.5/5
Barman jen pro Vás
od 19 440 Kč
Barmanem na zkoušku
4.5/5
Barmanem na zkoušku
od 4 890 Kč
Barmanský kurz
4.5/5
Barmanský kurz
od 4 890 Kč
Degustační menu na kozí farmě
5/5
Degustační menu na kozí farmě
od 2 900 Kč
Nenašli jste to, co jste hledali?
Vybírejte mezi všemi zážitky nebo darujte univerzální poukaz.
Zobrazit všechny zážitky Zobrazit univerzální poukaz